.st0{fill:#FFFFFF;}

Zo dringt een inbreker je huis binnen 

 april 7, 2021

Door Ian

We kruipen even in de huid van de inbreker. Om er achter te komen hoe een inbreker binnenkomt , kun je het best rond je huis wandelen.  Zo ontdek je zelf de zwakste plekken van je huis. Met een beetje logisch nadenken kom je al een heel eind. Hieronder staan wat inbraakroutes waar je misschien nog niet aan gedacht had. Uiteraard moet je deze zwakke punten goed beveiligen. Dat kan je doen door een goed alarmsysteem te installeren.

De meest logische route

De meest voor de hand liggende weg is de keukendeur. Deze route opent de weg voor ongeveer 60% van alle inbraken. Zeker overdag is deze deur vaak open. Buitenspelende kinderen moeten toch binnen kunnen? Helemaal juist, maar er bestaan veiligere oplossingen. Laat je kind gewoon aanbellen. Zo is het probleem alvast opgelost. Dieven komen liefst laat in de middag of in de vooravond even langs. Op het moment dat het al een beetje donker begint te worden. Zo vallen ze minder op.

De garage

inbreker

Een andere geliefde inbraakweg is via de garagedeur, zeker als deze toegang verschaft naar de rest van het huis. Er zijn maar weinig garages die niet tot de binnenkant van je huis leiden. Hier is het ook opletten. Dit is het voorkeurspad voor een inbreker. Het ligt immers uit het zicht van de buren en de straat. Hier staan vaak al erg waardevolle spullen.

Kom maar binnen

Al lijkt de voordeur niet de meest logische methode, toch is het ook hier oppassen geblazen. Soms zijn mensen zo “vriendelijk” om de sleutel onder het matje of onder de bloempot te leggen. Als een inbreker de voordeur buiten het zicht van spiedende burenogen kan benaderen, dan is dit een goede manier om een huis binnen te dringen. Hij zal je dankbaar zijn. Hij kan gewoon door de voordeur. Gekker moet het niet worden.

Zoek het hogerop

In eerste instantie denken we uiteraard aan de methode waarbij de inbreker moet klimmen om via een wc raam, keukenraampje of gewoon via het balkon aan de achterzijde van het huis binnen te dringen. Ook hiervoor hebben de inbrekers liever dat het al wat donker is. Anders vallen deze acrobatische kunsten teveel op.

Zwoele zomernachten

inbrekers route

Elk raam dat groot genoeg is om door te klimmen biedt mogelijkheden. Veel mensen hebben hun slaapkamer op de begane grond. Dat raam mag nooit de hele nacht wijdopen staan. Naast wat koele lucht en muggen kun je op deze manier ook inbrekers binnenlaten. Horrengaas zal een inbreker echt niet tegenhouden. Dan staat hij ineens in je slaapkamer. Leuk is anders!

Tot slot

Alle ramen en deuren in een huis bieden een inbreker mogelijkheden om binnen te dringen. Dit is voldoende reden om met een expert een rondje te maken en advies te vragen om dit op te lossen. Wellicht heb je al veel onder controle, maar er zijn altijd verbeterpunten. Het is de bedoeling om het de inbreker zo lastig mogelijk te maken.

Ian


BEkijk ook deze artikels

april 24, 2021

Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan

april 17, 2021

Soms gaat een rookmelder zomaar af zonder reden.

april 7, 2021

Vertrek je binnenkort (met de auto) op reis?