.st0{fill:#FFFFFF;}

Winter is op komst en dat betekent ook meer inbraken 

 april 7, 2021

Door Ian

De winter kan een mooie periode zijn. De gezellige periode rond kerst, feesten met de familie, knusse dagen op de bank bij een film of deugddoende wandelingen. Helaas betekent winter ook hoogdagen voor inbrekers. Door de korte dagen waarbij het vroeg donker wordt, ruiken inbrekers kansen om bij mensen ongestoord in te breken.

Neem daarom tijdig voorzorgsmaatregelen om dergelijke ramp te voorkomen. Zorg dat alle deuren correct beveiligd zijn met een stevig anti-diefstal deurslot, laat geen ramen openstaan … De vanzelfsprekende zaken dus. Een alarmsysteem kan uiteraard ook goed helpen om inbrekers af te schrikken. Een huis dat beveiligd is met een alarminstallatie is zowat de beste inbraakpreventie die je kunt hebben. Voeg daar nog eens een bewakingscamera bij dat in het zicht hangt en de kans op een inbraak vermindert drastisch.

Om het jullie gemakkelijk te maken, lijsten we hieronder een checklist met enkele punten op die je waar je best zo snel mogelijk werk van maakt als dit nog niet op punt zou staan.

Tips tegen woninginbraken

  • Zorg dat alle buitendeuren voorzien van een anti-diefstal slot
  • Doe altijd alle ramen goed op slot en zorg ervoor dat deze van buitenaf niet open te doen zijn
  • Probeer er voor te zorgen dat er vanaf de straatkant duidelijk zicht is op de buitendeur en de ramen. Een hoge heg bijvoorbeeld is nét aantrekkelijker voor inbrekers omdat buren of voorbijgangers niet kunnen zien hoe iemand bezig is een raam of deur te forceren.
  • Vervang ramen met enkele beglazing door ramen met dubbel glas.

Inbraakpreventie wanneer je langere tijd afwezig bent

Ook wanneer je langere tijd afwezig bent hebben we deze tips die de kans op een woninginbraak verminderen.

  • Vraag aan een buur de brievenbus te legen
  • Laat enkele lampen met behulp van een tijdschakelaar branden
  • Laat geen waardevolle voorwerpen in zicht achter
  • Vraag aan buren/familie/vrienden kennissen om regelmatig een kijkje te nemen
  • Laat rolluiken/gordijnen niet je volledige afwezigheid gesloten. Vraag desnoods aan een buur om ’s ochtends en ’s avonds de rolluiken en gordijnen te openen en sluiten

Met deze tips maak je je woning al een pak minder aantrekkelijk voor inbrekers en kan je het risico op een inbraak minimaliseren. Hebben jullie nog tips voor inbraakpreventie? Deel deze dan gerust met onze bezoekers via de reacties.

Ian


BEkijk ook deze artikels

april 24, 2021

Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan

april 17, 2021

Soms gaat een rookmelder zomaar af zonder reden.

april 7, 2021

Vertrek je binnenkort (met de auto) op reis?