.st0{fill:#FFFFFF;}

Smanos S105 Review 

 april 7, 2021

Door Ian

Een goedkoper alarmsysteem dan de Smanos S105 zal je niet gemakkelijk vinden. Ondanks de lage prijs bevat deze alarminstallatie nog over verrassend veel mogelijkheden. Verwacht natuurlijk niet t├ę veel bij dit systeem. Een app voor je smartphone, meegeleverde IP-camera of dergelijke is er uiteraard niet.

Omschrijving

Maar wel doet het wat het hoort te doen. Het jaagt ongewenste bezoekers je huis uit. Wanneer het alarm afgaat, loeit de sirene en gaat het licht in de sirene knipperen. De sirene maakt een luid alarmsignaal van 90 decibel. Het basispakket bevat reeds een bewegingsmelder, raam-/deursensor en 2 afstandsbedieningen.

Behalve als stand-alone lokaal alarmsysteem is de Smanos S105 ook te gebruiken als onderdeel van een uitgebreid Smanos alarmsysteem met notificatiemogelijkheden. De Smanos S105 is uit te breiden tot maximaal 40 componenten

Wat zit er in het pakket?

Het basispakket bevat:

 • Sirene
 • Bewegingsmelder
 • Raam-/deursensor
 • 2 x afstandsbediening
 • Handleiding

Bediening

De Smanos S105 is een plug-en-play alarmsysteem zonder apart bedieningspaneel. Tevens is er geen koppeling mogelijk met een smartphone. Dit systeem is dus ideaal om kleine lokale ruimtes te beveiligen.

Wanneer de Smanos S105 gebruikt wordt in combinatie met een ander alarmsysteem van Smanos, zijn bovenstaande zaken wel mogelijk. De bediening van het systeem is in dat geval afhankelijk van het alarmsyteem met bedieningspaneel.

Smanos S105 installatie

Onderstaande video legt uit hoe je de Smanos S105 dient te installeren. De installatie zou geen probleem mogen zijn aangezien de Smanos S105 een plug & play systeem is.

Plus- en minpunten

Pluspunten

 • Geen contracten of verborgen kosten
 • Draadloos alarmsysteem
 • Eenvoudig te installeren
 • Te gebruiken als onderdeel van uitgebreide Smanos alarmsystemen

Minpunten

 • Geen app voor smartphone
 • Geen meegeleverde IP-camera

Besluit

In zijn prijsklasse is de Smanos S105 zeker geen slechte koop. Vooral voor kleinere ruimtes is dit alarmsysteem een aanrader. Is het je bedoeling om een grotere ruimte te beveiligen, dan ben je beter af met een eTiger S3b of een Blaupunkt alarmsysteem. Heb je reeds een alarminstallatie van Smanos en is het de bedoeling om de Smanos S105 te gebruiken als uitbreiding, dan is dit zeker een goede keuze.

De score van deze review dient dus juist geïnterpreteerd te worden. Voor sommige mensen zal dit een zeer goede keuze zijn, voor de meeste mensen (die een volledig nieuw) alarmsysteem nodig hebben is dit een minder goede keuze.

Ian


BEkijk ook deze artikels

april 24, 2021

Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan

april 17, 2021

Soms gaat een rookmelder zomaar af zonder reden.

april 7, 2021

Vertrek je binnenkort (met de auto) op reis?