.st0{fill:#FFFFFF;}

Nieuwjaarsnacht blijft populair bij dieven 

 april 7, 2021

Door Ian

Ook VTM Nieuws had het over de inbraakgolf tijdens de feestdagen. Vooral oudejaarsnacht blijkt een populaire nacht te zijn bij dieven. Terwijl bewoners het eindejaar aan het vieren zijn hebben dieven vrij spel in een leeg huis. Zoals elk jaar krijgen bepaalde zonder veel meer oproepen dan anderen. Bekijk hieronder het originele fragment.


Aantal inbraken en inbraakpogingen stijgt elk jaar

Over het algemeen zijn er op oudejaar telkens opnieuw wat meer inbraken. Dit wil niet zeggen dat dieven in elke regio even actief zijn. Dit is gebleken na een rondvraag bij de Vlaamse politiekorpsen. In Brugge waren er twaalf inbraken of inbraakpogingen, in Gent waren dat er drie, net als in Leuven. Antwerpen geeft liever geen cijfers vrij. Maar de politiezone van Hasselt kreeg maar liefst 16 meldingen van inbraken of inbraakpogingen.

Inbraken voorkomen

In het nieuwsfragment heeft men het ook over inbraakpreventie. Zo wordt er gesteld dat dieven toeslaan waar ze het snelst en makkelijkst binnen kunnen. Wanneer het te veel moeite kost of het risico te groot is, slaan ze de woning over. Denk dus maar aan goede sloten op ramen en deuren, een bewoonde indruk geven..

Zo kan een alarmsysteem helpen

Een teken geven aan inbrekers dat er gewerkt is aan de beveiliging verhoogt het risico voor hen enorm. Een alarmsysteem is dus niet alleen een middel om je te verwittigen wanneer inbrekers het huis zijn binnengedrongen maar werkt ook als preventief middel. Uiteraard blijven goede sloten op de deuren en ramen ook van primordiaal belang. Alsook een bewoonde indruk geven van de woning door bijvoorbeeld een licht te laten branden in huis. Ben je op zoek naar een alarminstallatie? Installeer dan een etiger of blaupunkt alarm of vergelijk offertes van professionele alarmsysteem installateurs.

Ian


BEkijk ook deze artikels

april 24, 2021

Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan

april 17, 2021

Soms gaat een rookmelder zomaar af zonder reden.

april 7, 2021

Vertrek je binnenkort (met de auto) op reis?