Netgear Arlo Pro IP camera Review

Vanwege het grote aantal woninginbraken besluiten steeds meer mensen om hun huis te beveiligen. Dit gaat tegenwoordig vrij gemakkelijk door het grote aanbod aan camera’s. Dit kunnen buitencamera’s zijn, maar ook binnencamera’s. Het voordeel daarvan is dat je desnoods live kunt meekijken wat er in je huis gebeurd. 

netgear arlo pro

Daarnaast zijn camera’s in je huis niet alleen handig ter beveiliging van je woning. Je kunt camera’s ook gebruiken om de kinderen of je huisdieren in de gaten te houden als je niet thuis bent, of je kunt een camera op de babykamer zetten en deze gebruiken als babyphone. Er is een grote keuze in het aantal camerasystemen. Van hele eenvoudige tot zeer geavanceerde systemen en in verschillende prijsklassen. Een van deze systemen is de Netgear Arlo PRO Duo pack. Dit model kreeg van onze beveiligingsexperts een 2e plaats op de lijst beste ip camera.

netgear arlo pro

Netgear Arlo PRO IP camera

Over Netgear

Netgear is opgericht in 1996 en is een Amerikaans bedrijf die gespecialiseerd is in netwerkapparatuur. Netgear is vooral bekend geworden door producten als routes, switches, modems en firewalls. De Benelux tak van Netgear is gevestigd in de Nederlandse stad Gouda. Tegenwoordig heeft Netgear een duidelijke bedrijfsstructuur, waarin producten onderverdeeld worden voor thuis, voor zakelijk en voor serviceproviders. Serviceproviders zijn een belangrijke klant voor Netgear omdat bijvoorbeeld veel modems van Netgear gebruikt worden door grote internetproviders als Ziggo en UPC.

Plus- en minpunten

Pluspunten

  • De camera's werken op accu. Hierdoor zijn deze camera's van Netgear 100% draadloos en kun je ze heel eenvoudig installeren zonder dat er lelijke draden in het zicht hangen of dat er een stopcontact in de buurt moet zijn.
  • De Netgear Arlo PRO Duo pack camera's zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit is ook de reden dat de camera's een weerbestendig ontwerp hebben gekregen.
  • Met de bijgeleverde magneten is het ook mogelijk om de de Arlo camera's zonder schroeven te bevestigen. Ze kunnen daardoor gemakkelijk op bijvoorbeeld een radiator geklikt worden.
  • De speciale infraroodverlichting zorgt ervoor dat je ook 's nachts kunt filmen en met dezelfde HD-beeldkwaliteit.
  • De beelden kun je lokaal laten opslaan op een USB opslagapparaat, maar he tis ook mogelijk om je beelden gratis op te slaan in de cloud.
netgear arlo aan boom

Minpunten

  • Het basisstation heeft wel een  goede en snelle wifi verbinding nodig, anders kan het niet de camera's bereiken. Een oplossing kan zijn om een wifi versterker te plaatsen.
  • Als je de camera op opnemen hebt gezet en je gaat op een gegeven moment live beelden bekijken, dan stopt het opnemen automatisch. Dit kan lastig zijn als je nadien vergeet de optie weer aan te zetten.
  • De Arlo camera's zijn helaas niet op afstand te draaien of te kantelen. Je moet de camera dus altijd in de juiste stand hebben staan.
netgear arlo pro

Netgear Arlo PRO IP camera

Belangrijkste features

Uiterlijk

Het pakket van de Netgear Arlo PRO Duo pack bestaat uit twee camera’s en een basisstation. De camera’s zitten in een sterke witte behuizing. Deze behuizing is weerbestendig, waardoor het mogelijk is om de camera’s ook buiten te installeren. Ook het basisstation is verpakt in een strakke en witte behuizing, zodat hij eventueel gemakkelijk ergens achter te zetten is. 

netgear arlo pro in huis

Maar het is wegens het strakke uiterlijk ook mogelijk om hem in het zicht te laten staan. Een groot voordeel is dat deze Netgear Arlo PRO Duo pack uit te breiden is met meerdere camera’s en dat deze extra camera’s ook werken op het basisstation. Zo kun je desgewenst je gehele woning van camera’s voorzien.

Technische specificaties

De camera’s hebben een uitstekende HD beeldkwaliteit met een resolutie van 1280×720 pixels. Per seconden neemt hij 24 beelden op, wat ervoor zorgt dat je altijd een soepel en vloeiend beeld hebt. Met de infraroodverlichting kun je ook ‘s nachts gewoon de camera’s laten opnemen. De camera’s hebben een kijkhoek van 130 graden, zodat je een zeer groot overzicht hebt. 

Je hebt enkel een verbinding met stroom nodig voor het basisstation en eventueel voor de accu’s van de camera’s om ze op te laden. De camera’s zijn verder voorzien van een interne microfoon en geïntegreerde luidsprekers. Zo kun je op afstand alles horen en kun je ook zelf door de camera praten. Je hebt wel een vrij snelle internetverbinding nodig om de camera’s te laten werken. Dit kan via een kabel, maar ook via wifi. De draadloze verbinding tussen camera en basisstation is altijd via wifi.

Opslag

Via het basisstation is het mogelijk om je beelden op een USB opslagapparaat van maximaal 128 MB op te slaan. Nog beter is het om je beelden in de cloud op te slaan. Deze service die Netgear aanbiedt is volledig gratis. Netgear stelt 1 gigabyte aan opslagruimte beschikbaar voor je opgeslagen beelden. 

netgear arlo pro waterdicht

Zo kun je veel langer beelden opnemen, dan wanneer je enkel een lokaal opslagapparaat gebruikt. Ook zijn de beelden gemakkelijk tot 7 dagen terug te bekijken en kun je ze zelf ook downloaden of doorsturen.

Opnemen

Met de app die je kunt downloaden ontvang je bij beweging of geluid een berichtje of eventueel een foto. Je kunt dan via de app ook live de beelden thuis bekijken. Via geofencing kun je de camera’s laten weten dat je zelf thuis bent en ze niet hoeven op te nemen. Dit scheelt opslagruimte en ook een bombardement aan ongewenste berichtjes. Als je de camera’s een foto of opname laat sturen bij beweging op geluid, stel hem dan zo in dat hij niet te lang opneemt. Hij stuurt dit namelijk pas nadat de opname gestopt is. Wanneer je dus 5 minuten opneemt, zul je pas na 5 minuten een bericht krijgen dat er beweging of geluid in je huis is gedetecteerd.

Netgear Arlo Pro IP camera’s kopen

netgear arlo pro

Netgear Arlo PRO IP camera

About the Author Ian

Bij Ian werd enkele jaren geleden ingebroken. Het hele huis was geplunderd en veel kostbare herinneringen vernield. Hij vond dan ook dat het tijd werd voor een website dat informeerde over betaalbare inbraakpreventie. Later werd dit uitgebreid naar veiligheid en beveiliging in het algemeen. Ian is oprichter van Beveiliging Vergeleken en erg trots op alle vrijwilligers die regelmatig tijd vrij maken om consumenten te helpen door hun kennis te delen via beveiliging vergeleken.

Leave a Comment: