.st0{fill:#FFFFFF;}

Huisalarm 

 april 6, 2021

Door Ian

Een huisalarm kan veel ellende besparen. Denk maar aan alles wat er gedaan moet worden na een inbraak. Met een alarmsysteem is de kans dat er in jouw woning wordt ingebroken stukken kleiner. Wat er na een inbraak allemaal gedaan moet worden? We sommen het hier voor je op.

Huisalarm kan confrontatie met inbrekers vermijden

Voor velen die het meegemaakt hebben blijft het een traumatische ervaring. Een vreemde ongenodigd in je woning betrappen geeft een akelig gevoel. Met een huisalarm kan dit voorkomen worden. Dergelijke confrontatie’s leiden meestal tot het vluchten van de inbreker maar het kan ook erger. Inbrekers kunnen jouw (en je gezin) bedreigen, agressief worden… Dit wil je uiteraard liever niet meemaken!

Wat moet je doen na een inbraak

Politie bellen

Bij een inbraak bel je best zo snel mogelijk de politie. Wat je precies moet doen bij een inbraak(poging) staat beschreven in dit artikel van de politie. Blijf vooral kalm, vertrappel geen sporen en wacht met opruimen en opkuisen tot de politie is langsgekomen om de nodige vaststellingen te verrichten en een onderzoek in te stellen naar mogelijke sporen. De politie zal ook een lijst vragen met gestolen voorwerpen. Hoe gedetailleerder deze lijst is, hoe positiever voor het onderzoek.

Gestolen voorwerpen identificeren

Nadat de politie is verwittigd begin je best met het identificeren van de gestolen voorwerpen. Het is geen geval leuk om te moeten zoeken naar voorwerpen, waar vaak een emotionele waarde aan hangt, die verdwenen zijn. Toch is dit nodig voor het onderzoek van de politie en eventueel ook voor je verzekering.

Verzekering contacteren

Eenmaal de gestolen voorwerpen geïdentificeerd zijn kun je je verzekeraar contacteren. Heb je een diefstalverzekering, dan kun je een deel van de waarde recupereren. De emotionele waarde ben je helaas kwijt. Leg de situatie goed uit aan de verzekeraar en ga goed na waar je voor verzekerd bent. Zo doe je zo weinig mogelijk verlies aan een inbraak(poging).

Opruimen en opkuisen

Ook het vele opruimen en opkuisen na een inbraak moet gedaan worden. Vaak zijn kasten, lades, … helemaal uitgekieperd om zo snel mogelijk waardevolle voorwerpen te vinden. 

Gestolen voorwerpen opnieuw aankopen

Nadat je weet wat er allemaal gestolen is zullen veel voorwerpen opnieuw moeten aangekocht worden. Meestal zijn dit dure voorwerpen zoals televisies, computers, smartphones tot zelfs wagens. Met een huisalarm had dit voorkomen kunnen worden.

Met een huisalarm vermijd je deuren en/of ramen te moeten vervangen

Inbrekers proberen meestal een woning te betreden via een deur of raam. Hierbij moeten er dikwijls deuren en/of ramen geforceerd worden. Deze moeten uiteraard zo snel mogelijk hersteld worden. Ook dit is vaak geen goedkope zaak.

Voorzorgsmaatregelen nemen

Het beste wat je kan doen na een inbraak is voorzorgsmaatregelen nemen zodat een inbraak geen tweede keer gebeurt. Dit kan door betere sloten te gebruiken op deuren, ramen beter te beveiligen, een huisalarm (laten) installeren… Op Beveiliging Vergeleken verzamelen we tips en tricks zodat je een inbraak kunt voorkomen. Daarnaast vergelijken we alarmsystemenrookmelders en camerabeveiliging zodat je steeds de beste keuze kunt maken voor jouw situatie.

Ian


BEkijk ook deze artikels

augustus 30, 2024

In deze tijd van snelle technologische ontwikkeling en

augustus 1, 2024

Prefab woningbouw wint steeds meer aan populariteit vanwege

april 24, 2021

Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan