Foscam C1 IP Camera Review

Steeds meer mensen besluiten om een binnen- of buitencamera te installeren. Dit kan omdat dit mensen een veilig gevoel geeft, maar soms zijn er situaties waarbij mensen daadwerkelijk overlast ervaren. In veel gevallen kan een camera ook heel handig zijn voor de politie. Veel misdaad kan worden opgelost door camerabeelden die mensen kunnen aanleveren en waarbij soms de hele route van een crimineel in kaart kan worden gebracht. 

foscam c1 ip camera

Een binnencamera is heel handig wanneer je jezelf thuis veilig wilt voelen. Vooral als je veel gasten over de vloer hebt, kun je bij problemen exact een bepaalde situatie herbekijken. Er zijn talloze verschillende binnencamera’s. Een van deze binnencamera’s is de Foscam C1. Dit model is de eerste keuze van onze beveiligingsexperts. Logischerwijze krijgt dit model dan ook de eerste plaats op de lijst beste ip camera’s.

foscam C1 app

Foscam C1 IP Camera

Over Foscam

Foscam is één van de grotere producenten op het gebied van beveiligingscamera’s. De missie van Foscam is het telkens blijven perfectioneren van hun camera’s, zodat de consument een uitermate geschikte camera kan kopen die efficiënt is en waar hij op kan vertrouwen. Een andere doelstelling van Foscam is het maken van zo hoog mogelijke kwaliteitsproducten tegen zeer betaalbare prijzen. Foscam is in 2007 in China opgericht en in de daaropvolgende jaren enorm gegroeid. Foscam heeft momenteel wereldwijd vele distributiecentra en is mede door de enorme vraag naar beveiligingscamera’s nog steeds groeiende. Foscam levert alles op het gebied van camera’s. Zowel binnen- als buitencamera’s en in allerlei soorten en maten. Of je nu een eenvoudige camera wilt voor op je tafel of kast, of een waterdichte professionele camera in je tuin, elk soort camera is bij Foscam wel verkrijgbaar.

Plus- en minpunten

Pluspunten

  • Met de infrarood verlichting in de Foscam camera kun je ook 's nachts of bij donker weer prima het beeld van de camera bekijken.
  • De prijs/kwaliteit verhouding is voor de Foscam C1 prima in orde. Voor niet al te veel geld heb je een degelijk en goed functionerende IP camera.
  • Er zit in de camera een slot om een microSD geheugenkaartje te stoppen. Hierop kun je de beelden lokaal opslaan. 
  • In de camera zitten goede kwaliteit microfoon en speakers. Het is daarom mogelijk om ook alle gesprekken in de ruimte waar hij staat op te nemen, of om zelf door de speakers van de camera te spreken.
  • De camera kan verbonden worden met zowel kabel als wifi. Op deze manier is het gemakkelijk om bijvoorbeeld beelden te bekijken en door te sturen.

Minpunten

  • Mocht je problemen hebben met de camera, of met het installeren, dan heb je behoefte aan een goede support. De online supportpagina is niet echt klantvriendelijk en overzichtelijk.
  • Je kunt je beelden online laten opslaan, maar daarvoor dien je in te loggen op de website van Foscam. Hoewel alles het doet, is de web interface behoorlijk verouderd en niet meer van deze tijd.
  • Ook de apps voor Android en iOS werken allemaal, maar zitten slecht in elkaar en zijn dus niet echt heel klantvriendelijk.
foscam C1 app

Foscam C1 IP Camera

De belangrijkste features

Uiterlijk

De Foscam C1 blinkt uit in eenvoud. Het is een strak model die overigens enkel verkrijgbaar is in de kleur zwart. De camera is intern voorzien van 11 infrarood-LEDs en zijn keurig afgeschermd door een fraaie glanzende voorkant. De camera kan in een kast of op tafel neergezet worden op de draaibare standaard, maar dezelfde standaard is ook gemakkelijk te monteren aan het plafond of aan de muur.

foscam c1 belangrijkste features

Technische specificaties

De Foscam C1 heeft een 1280×720 display resolutie. Ook is de camera voorzien van een extra brede kijkhoek van 115° Hierdoor heb je een beter overzicht van wat er zich in je huis afspeelt, ook op plekken die in eerste instantie niet door de camera bereikt lijken te worden. Heel handig is Passieve Infrarood Detector (PIR). Hierdoor reageert de camera enkel op menselijke warmte en beweging en wordt je niet gestoord door valse meldingen van insecten of vallende bladeren die door het beeld van de camera opgevangen worden. Verder is de camera voorzien van zowel speakers als een microfoon. Op deze manier is mogelijk om ook te communiceren met de ruimte waar de camera hangt.

Opnames

De camera is in te stellen in een constante opname, waarbij hij voortdurend beelden opneemt, maar kan ook ingesteld worden voor een bepaalde tijd. Ook is in te stellen dat er alleen opnamen gemaakt worden na detectie van beweging. Wanneer het donker wordt, schakelt automatisch de nightvision in. Hierbij zal de LED verlichting gebruikt worden en het beeld wordt zwart-wit. Aan de buitenkant is enkel een zwakke rode gloed van de LED verlichting te zien. Het is mogelijk om via een push bericht een melding op je smartphone te krijgen of een live foto, bij detectie van beweging.

Opslag 

De MicroSD geheugenkaart kan een maximale opslag van 32 Gigabyte hebben. Deze geheugenkaart kun je gebruiken voor lokale opslag. Je bepaald zelf wanneer je beelden wilt opslaan. Dit kan voortdurend, maar dan is je geheugenkaart snel vol. Ook kun je weer voor een bepaalde tijd kiezen of enkel opslag van de opnames bij bewegingen of geluid. 

foscam c1 installeren

Het is ook mogelijk om de beelden op te slaan op een FTP server. Je kunt van daaraf je beelden weer downloaden. Wel moet Foscam wat aan de gebruikers interface van de FTP server doen, omdat deze hopeloos verouderd is.

App

Via de Foscam app is het mogelijk om beelden live op je smartphone of tablet te bekijken. De app is geschikt voor Android en iOS. Via de app kun je ook de instelling van de Foscam C1 regelen, zoals de wijze en de lengte van opnemen. Ook kun je via de app de microfoon en de luidspreker gebruiken. Net als de web interface van de FTP server geldt ook voor de app: er moeten nog wel enkele aanpassingen gebeuren om de app volledig gebruiksvriendelijk te laten draaien. Wel kun je via de website van Foscam gemakkelijk de nieuwste firmware-updates voor de Foscam C1 downloaden, zodat je app volledig up-to-date is en je gebruik kunt maken van de nieuwste mogelijkheden.

Foscam C1 IP Camera kopen

foscam C1 app

Foscam C1 IP Camera

Conclusie

Ben je op zoek naar een camera met een goede prijs/kwaliteitsverhouding dan heb je aan de Foscam C1 een goede camera. Vooral voor thuisgebruik is het een camera die voorzien is van alle benodigde opties. Je kunt je kinderen, huisdieren of bejaarde ouders goed in de gaten houden, zowel overdag als ‘s avonds. Wel is al eerder gemeld dat de gebruiksvriendelijkheid van de online diensten wel wat beter kan. Dit gaat dan op de interface voor de FTP server, maar ook de apps kunnen veel beter en gebruiksvriendelijker. Maar omdat ondanks dit minpuntje alles wel goed werkt, valt er over deze camera helemaal niet zoveel te klagen.

About the Author Ian

Bij Ian werd enkele jaren geleden ingebroken. Het hele huis was geplunderd en veel kostbare herinneringen vernield. Hij vond dan ook dat het tijd werd voor een website dat informeerde over betaalbare inbraakpreventie. Later werd dit uitgebreid naar veiligheid en beveiliging in het algemeen. Ian is oprichter van Beveiliging Vergeleken en erg trots op alle vrijwilligers die regelmatig tijd vrij maken om consumenten te helpen door hun kennis te delen via beveiliging vergeleken.

Leave a Comment: