Camerabeveiliging

Met camerabeveiliging kunnen inbrekers afgeschrikt worden. Maar een beveiligingscamera heeft meer nut dan enkel afschrikmiddel. Bij vandalisme, inbraak, … heb je zo op beeld wie jou schade heeft berokkent. Met deze beelden kan je dan gemakkelijk naar de politiediensten stappen die op hun beurt verder actie ondernemen.

camerabeveiliging

Op onze offertepagina kan je offertes vergelijken van camerabeveiligingsinstallateurs en zo tot 40% besparen. Of je kan kiezen om de camera’s zelf te installeren met doe-het-zelf pakketten.Enter your text here...

Waarom is camerabeveiliging belangrijk?

Een beveiligingssysteem is een stuk waardevoller wanneer er ook een camera is op aangesloten. Met de meeste modellen kan je vaak niet alleen gearchiveerde beelden gaan bekijken maar kan je ook live meekijken via je smartphone. Het spreekt voor zich dat bij de goedkoopste beveiligingssystemen dit niet mogelijk is. Naast het feit dat het voor jezelf een gerust gevoel geeft, schrikt het inbrekers nog meer af dan gelijk welk andere sensor. Het geeft hen het gevoel gezien en betrapt te zijn. Het zorgt er vaak voor dat inbrekers het onmiddellijk op een lopen zetten.

Hoeveel kost camerabeveiliging?

De prijs van camerabeveiliging is afhankelijk van wat je allemaal verwacht van de camera. Wil je naast beelden ook geluid opnemen? Vind je het belangrijk om live te kunnen meekijken via je smartphone? Heb je een bedraad of een draadloos beveiligingssysteem? Werk je met een doe-het-zelf beveiligingssysteem of met een professionele installateur? Wil je een camera met nachtzicht? Heel wat factoren die dus bepalen wat de precieze kostprijs van camerabeveiliging is. Via onze offerte vergelijker kan je gratis en vrijblijvend verschillende offertes vergelijken.

>> Naar offertevergelijker

Welke camera's kies ik best?

nest cam indoor trap

Welke beveiligingscamera je best kiest is volledig afhankelijk van je vereisten, waar de camera geïnstalleerd moet worden, hoe groot de te beveiligen oppervlakte is etc. In functie daarvan schrijven we op beveiliging vergeleken regelmatig reviews van beveiligingssystemen. Ook camerabeveiligingssystemen worden hierbij onder de loep genomen. Op basis van onze reviews maken we een rangschikking met de beste camera’s volgens een algemene score. Let er wel op dat het best kan zijn dat de beste beveiligingscamera daarom niet de beste is voor jouw situatie. Dit is enkel een score op basis van algemene kenmerken en prijs/kwaliteit verhouding.

Analoog vs digitaal

netgear arlo aan boom

Er bestaan 2 type beveiligingscamera. Je hebt de analoge camera’s en de digitale varianten. De analoge echter, worden niet meer aangeraden. Deze modellen zijn over het algemeen verouderd. Digitale camera’s leveren over het algemeen scherper beeld op. Wil je toch gaan voor een analoge camera? Dan kan een HDCVI een oplossing bieden. Deze camera’s kunnen wel beelden in HD maken voor een iets scherper resultaat.

Besluit je om toch voor de digitale oplossing te gaan, dan moet je kiezen tussen de HD SDI en de IP camera. IP staat hierbij voor Internet Protocol. Belangrijk om te weten is dat een IP camera een netwerkaansluiting nodig heeft. Vervolgens wordt deze op een computernetwerk aangesloten. De beelden worden hierbij via een (UTP) netwerk kabel of via WiFi doorgestuurd naar het computernetwerk. Op deze manier krijg je beelden met een uitstekende resolutie van erg goede kwaliteit. Ons advies? Ga voor een draadloze IP camera, zo ben je er zeker van dat de beelden die de beveiligingscamera neemt, van voldoende kwaliteit zijn om iets met de beelden te kunnen doen wanneer dat nodig zou zijn.

Draadloze camerabeveiliging vs bekabeld

Het grote verschil bij digitale HD SDI en IP camera’s is dat een HD SDI camera enkel bekabeld kan werken. Er dient dus een coaxkabel aangesloten te zijn op het apparaat. Met een IP camera kan je een draadloze camerabeveiliging systeem uitwerken. Dit betekent dat de installatie een stuk gemakkelijker verloopt aangezien er geen bekabeling vereist is.

Tips


Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan die rookmelders plaatsen? In dit artikel geven

Waar rookmelder plaatsen

Soms gaat een rookmelder zomaar af zonder reden. Geen vuur of rook in huis en

Rookmelder vals alarm

Vertrek je binnenkort (met de auto) op reis? Dan doe je er goed aan om

Heb je hier aan gedacht voordat je op vakantie gaat?

Wanneer de beveiliging van je huis niet voldoende was om een inbreker buiten te houden

Kans op recuperatie gestolen voorwerpen verhogen

Ook VTM Nieuws had het over de inbraakgolf tijdens de feestdagen. Vooral oudejaarsnacht blijkt een

Nieuwjaarsnacht blijft populair bij dieven

Vaak denken mensen dat ze toevallig het slachtoffer worden van een inbraak. Vaak is het

Waarop letten inbrekers bij de voorbereiding van een inbraak?