.st0{fill:#FFFFFF;}

Camerabeveiliging: de mogelijkheden 

 april 6, 2021

Door Ian

Er zijn heel wat mogelijkheden op vlak van camerabeveiliging. Je kan camera’s kopen in in een set, losstaand, in combinatie met een alarmsysteem, …
Bovendien zijn er heel wat verschillende types. Opties als:

  • Streaming naar smartphone
  • Bewegingsmelder
  • Interne harde schijf
  • ...

zijn allemaal zaken waar je bij moet stilstaan bij de aankoop van beveiligingscamera’s. Wil je bewakingscamera’s voor binnenshuis, buitenshuis, een roterende camera… de mogelijkheden zijn quasi eindeloos.

In dit artikel geven we je graag enkele mogelijkheden van kenmerken die de beste beveiligingscamera’s kunnen hebben;

Beweging

Sommige camera’s kunnen verticaal en/of horizontaal bewegen. Op die manier kun je grotere oppervlaktes vastleggen dan je zou kunnen doen met statische camera’s. Deze camera’s kosten over het algemeen wat meer maar kan ervoor zorgen dat je minder beveiligingscamera’s nodig hebt.

Bewakingscamera's met WiFi

Een beveiligingscamera met WiFi mogelijkheden kan geconnecteerd worden met je thuisnetwerk. Dat kan handig zijn voor de installatie én doordat er geen kabels zijn die doorgeknipt kunnen worden is de kans dat de camera gesaboteerd zal worden vele malen kleiner.

Beveiligingscamera's met bewegingsdetectie

Camera’s met bewegingsdetectie kunnen een notificatie versturen wanneer de camera beweging detecteert. Op die manier kan je, wanneer je een notificatie krijgt bij onrustwekkende activiteiten, de situatie bekijken.

Geluid

In sommige camera’s zit een microfoon ingebouwd. En soms is er zelfs een speaker aanwezig. Op die manier heb je dus een intercom systeem in de beveiligingscamera.

Resolutie

De resolutie van een camera geeft weer hoe duidelijk het beeld dat opgenomen wordt is. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld zal zijn. Wanneer je gezichten wilt kunnen herkennen of bepaalde (kleine) voorwerpen, kies je best voor een camera met hoge resolutie.

Nachtzicht

In donkere situaties reikt het beeld dat opgenomen wordt uiteraard niet ver. In dat geval kan een camera met nachtzicht een interessante optie zijn. Zeker wanneer je weet dat criminelen vaak ’s nachts toeslaan.

Zichtveld

Het zichtveld is de oppervlakte dat een camera kan opnemen. Dit is belangrijk om te weten hoeveel camera’s je nodig hebt om je domein te kunnen bewaken. Hoe groter het zichtveld, hoe minder camera’s er over het algemeen nodig zijn.

De prijs van een bewakingscamera

Wanneer de camera duurder is dan de zaken die je wilt bewaken heeft het uiteraard geen zin om een beveiligingscamera te installeren. Hou dus zeker ook de kostprijs van één camera in de gaten.

Ian


BEkijk ook deze artikels

april 24, 2021

Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan

april 17, 2021

Soms gaat een rookmelder zomaar af zonder reden.

april 7, 2021

Vertrek je binnenkort (met de auto) op reis?