.st0{fill:#FFFFFF;}

Blaupunkt SA 2650 Review 

 april 7, 2021

Door Ian

De Blaupunkt SA 2650 is een draadloos alarmsysteem pakket dat heel eenvoudig te installeren is. De SA 2650 is de opvolger van welgekende Blaupunkt SA 2500. Zoals altijd bij Blaupunkt alarmsystemen is deze versie van uitstekende kwaliteit. Het paneel bevat geen toetsen waardoor je alles via de app dient in te stellen. Wel is het voorzien van een sirene en microfoon. Dit betekent dat je alles kan horen wat er bij het alarm gebeurt.

Wat zit er in het pakket?

Het basispakket bevat:

  • Basisstation
  • Bewegingsmelder
  • Raam-/deursensor
  • Draadloos Keypad
  • Handleiding

Beschrijving

In de bediening is de Duitse kwaliteit van Blaupunkt ook terug te vinden. De installate / manier van programmeren is quasi hetzelfde als bij de Blaupunkt SA 2700. Bijzonder eenvoudig dus.

Naast de eenvoudige bediening zijn er nog enkele opvallendheden. Zo is er in tegenstelling tot de Blaupunkt SA 2500 sabotage beveiliging op het basisstation. Dit houdt in dat het bedieningspaneel niet kan gesaboteerd worden zonder dat je er zelf achter komt.

 De Blaupunkt SA 26550 werkt op de radio frequentie 868MHz en heeft een bereik van 300 meter zonder obstakels. Afhankelijk van de bouw en constructie van je huis mag je rekenen op ongeveer 30 meter bereik in standaard woningen.

Het basisstation heeft geen toetsen en is zeer compact. Dit betekent dus ook dat het alarmsysteem volledig via de app dient geïnstalleerd te worden.

Daarnaast zorgt de ingebouwde sirene en microfoon ervoor dat je ook kan horen wat er bij het alarm gebeurt.

Blaupunkt SA 2650 installatie

Helaas hebben we geen video gevonden dat uitlegt hoe de Blaupunkt SA 2650 geïnstalleerd dient te worden. We zijn ondertussen bezig om hier zelf een video-tutorial van te maken. De installatie is echter zeer gemakkelijk. Dit zou dus ook zonder instructievideo moeten lukken.

Handleiding

De handleiding vind je terug in de doos. Mensen die de Blaupunkt SA 2650 handleiding liever digitaal hebben kunnen deze hieronder downloaden.

Download handleiding

Ian


BEkijk ook deze artikels

april 24, 2021

Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan

april 17, 2021

Soms gaat een rookmelder zomaar af zonder reden.

april 7, 2021

Vertrek je binnenkort (met de auto) op reis?