.st0{fill:#FFFFFF;}

Blaupunkt Q3200 Review 

 april 7, 2021

Door Ian

In het bericht Beste Alarmsysteem heb je misschien gezien dat de Blaupunkt Q3200 daar op een eerste plaats stond maar dat er nog geen review over geschreven was. Een schande! Want het is niet zonder reden dat de Blaupunkt Q3200 van ons een eerste plaats kreeg. De Blaupunkt Q3200 is zowat het beste Doe-het-zelf alarmsysteem dat je kunt vinden. Dit is vooral te wijten aan de betrouwbaarheid van de alarminstallatie.

Omschrijving

Blaupunkt is vooral bekend zijn voor de kwaliteit van hun autoradio’s en hoofdtelefoons. Dezelfde lijn trekken ze voort in hun alarmsystemen. De installaties voldoen aan de strengste eisen en normen. Toch lijdt de gebruiksvriendelijkheid en het installatiegemak hier niet onder.

De Blaupunkt Q3200 werkt op de radiofrequentie 868 MHz. Deze frequentie is gereserveerd voor beveiligingsproducten. Het alarmsysteem kan voorzien worden van een back-up batterij dat 15 uur lang voorziet in energie bij stroomuitval. Verder is de Blaupunkt Q3200 voorzien van een sirene dat een alarmsignaal van 95 dB produceert.

De Blaupunkt Q3200 is niet zomaar een alarmsysteem maar ook een Smart Home apparaat. Dit wil zeggen dat er ook op vlak van domotica heel wat mogelijkheden zijn. Denk daarbij aan een lampenplan, rookmelders, videobeelden bekijken wanneer er alarm is, foto’s ontvangen wanneer er iets gebeurt en zo veel meer. Deze combinatie van beveiliging en domotica maakt het apparaat zo fantastisch.

Het alarm bevat de mogelijkheid om extra componenten toe te voegen van zowel de Blaupunkt Q3200 als de Blaupunkt SA2700 serie.

Een van de belangrijkste zaken van een goed alarmsysteem is de betrouwbaarheid. En daar krijgt deze Blaupunkt het maximum van de punten voor.

Wat zit er in het pakket?

  • Basisstation (Alarm Hub)
  • Bewegingsmelder met fotocamera
  • Raam-/Deursensor
  • Afstandsbediening
  • Voeding
  • Handleiding
  • Ethernetkabel
  • Benodigde montage materiaal

Bediening

Het alarmsysteem kan bediend worden via de app (Android of iOS) of via de afstandsbediening. Wanneer er alarmering is, gaat een sirene van 95 dB af. Wanneer de bewegingsmelder verdachte bewegingen opmerkt, zal deze onmiddellijk foto’s doorsturen via de app of via email. Dit houdt wel in dat een smartphone noodzakelijk is om het alarmsysteem te kunnen gebruiken. De Blaupunkt werkt via een internetverbinding (wifi) en kan uitgebreid worden tot 40 componenten (max. 6 IP-camera’s).

Blaupunkt Q3200 installatie

Download via onderstaande link de handleiding voor de installatie van de Blaupunkt Q3200.

Handleiding

Ian


BEkijk ook deze artikels

april 24, 2021

Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan

april 17, 2021

Soms gaat een rookmelder zomaar af zonder reden.

april 7, 2021

Vertrek je binnenkort (met de auto) op reis?