Beveiligingsfirma

Bij beveiliging-vergeleken.be helpen wij je graag met al je vragen omtrent beveiliging. Zo ook met het zoeken naar het juiste alarmsysteem of de juiste beveiligingsfirma. Uit welke soorten beveiliging kan je allemaal kiezen, en waar moet je op letten bij het uitkiezen van een firma? Of je nu op zoek bent naar beveiliging voor je bedrijfspand, woning of horecaonderneming wij voorzien je graag van advies!

Soorten beveiliging

Een beveiligingsfirma is een bedrijf dat zich bezig houdt met allerlei aspecten van beveiliging. Vaak hebben verschillende firma’s een eigen specialisatie, zoals bijv. beveiligingssystemen, surveillance en controle, of beveiligingsadviezen.

 Beveiligingsfirma’s bieden beveiliging aan verschillende doelgroepen. Zij richten zich o.a. op:

 • particuliere beveiliging (beveiliging van een woning)
 • Bedrijfsbeveiliging
 • Winkelbeveiliging
 • Objectbeveiliging
 • Horecabeveiliging
 • Evenementbeveiliging

Particuliere beveiliging

Bij particuliere beveiliging gaat het meestal om het installeren van een alarmsysteem. Het is aan te raden om dit door een ervaren alarminstallateur te laten doen. Het door een ervaren installateur laten installeren van je alarm geeft je de zekerheid dat het alarm goed is aangesloten en bespaart de nodige tijd.

Er zijn voor particulieren verschillende alarmsystemen beschikbaar. Zo kan je kiezen uit een bekabeld alarmsysteem, een draadloos systeem of een hybride systeem, wat weer een combinatie is tussen bekabeld en draadloos. Elk systeem heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Een draadloos alarmsysteem heeft als voordeel dat het vaak gemakkelijk zelf te installeren is. Een bekabeld systeem is vaak iets duurder in de aanschaf, maar is daarentegen een stuk betrouwbaarder dan een draadloos systeem.

Ook heeft elk alarmsysteem zijn eigen opties en mogelijkheden. Zo zijn de meeste alarmsystemen uitgerust met een buitensirene. Hierbij wordt de omgeving direct gewaarschuwd bij een mogelijke inbraak. Je kunt er ook voor kiezen je alarmsysteem uit te breiden met bewakingscamera’s die een mogelijkheid tot opname hebben. Je kunt de beelden gemakkelijk via je telefoon of tablet bekijken. De nieuwste alarmsystemen voorzien meestal al in een ingebouwde centrale, middels de mobiele telefoon. Wanneer je alarm afgaat, wordt je hier door middel van een sms van op de hoogte gebracht. Buitenshuis kan je het alarm gemakkelijk bedienen en feedback geven via een applicatie op je telefoon. Het is dan ook vaak niet meer nodig om een abonnement af te sluiten bij een meldkamer.

Welk alarmsysteem je kiest is vooral erg afhankelijk van de mate van beveiliging die je voor ogen hebt. Naast je wensen qua beveiliging is het ook belangrijk om te kijken naar het beschikbare budget. Laat je bij het aankopen van een alarmsysteem daarom altijd goed informeren over de mogelijkheid en kosten, door een ervaren alarminstallateur.

Bedrijfs- en winkelbeveiliging

beveiliging blogger

Bedrijfsbeveiliging richt zich op het verminderen van bedrijfsrisico’s. Het kan dan gaan om diefstal van bedrijfsinformatie, diefstal van goederen maar ook de veiligheid van het eigen personeel. Wanneer zo’n risico zich verwezenlijkt, kan dit grote gevolgen hebben voor het bedrijf en diens personeel. Bedrijfsbeveiligers proberen deze risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Een winkelbeveiliging is eigenlijk ook een soort bedrijfsbeveiliger, maar deze houdt zich specifiek bezig met het voorkomen van diefstal in winkels. Winkeldiefstal komt helaas nog veel voor en bedrijven proberen dit daarom op verschillende manieren te voorkomen. Een van deze manieren is het inhuren van een beveiliger. Het inhuren van een beveiliger heeft vaak al een preventieve werking, het schrikt potentiele winkeldieven af. Andere manieren waarop winkels zichzelf proberen te beschermen is door middel van beveiliging in de producten en het ophangen van camera’s.

Objectbeveiliging

Objectbeveiliging richt zich op de beveiliging van objecten. Het gaat dan voornamelijk om de beveiliging van bedrijven en/of terreinen. Met objectbeveiliging wordt beoogd diefstal, vernieling en fraude tegen te gaan. De werkzaamheden van de beveiligers bestaan meestal uit het controleren van de bezoekers, het controleren van in- en uitgaande goederen en de opvolging van een alarmmelding.

Horeca- en evenementenbeveiliging

Horecabeveiliging, zorgt ervoor dat het uitgaansleven in goede banen geleid wordt. Het gaat hierbij om het beveiligen van de gasten die zich in en rondom de horecagelegenheid bevinden. Om deze soort beveiliging uit te mogen oefenen is een specifieke opleiding nodig. In deze opleiding wordt er o.a. geleerd om met alcoholmisbruik en agressie om te gaan.

Bij het organiseren van een evenement zoals een festival, buurtbarbecue, of sporttoernooi is het verplicht om beveiliging in te zetten als er enigszins een risico op incidenten bestaat. Een evenementbeveiliger houdt zich net als een horecabeveiliger bezig met toegangscontrole, zoals het controleren van toegangskaarten en tassen, in sommige gevallen mag een evenementbeveiliger ook fouilleren.

Waarom kiezen voor een erkend beveiligingsbedrijf?

Een erkend beveiligingsbedrijf, is een bedrijf waarvan de medewerkers een bepaalde kennis en deskundigheid bezitten die een bepaalde kwaliteit waarborgen. Zij hebben zich vaak gespecialiseerd en blijven door scholing en cursussen op de hoogte van de nieuwste eisen en technische ontwikkelingen. Deze bedrijven mogen hun kwaliteit aantonen door het voeren van een certificaat, welke worden uitgegeven door een onafhankelijke brancheorganisatie. Wanneer u een erkend bedrijf inhuurt weet u dus zeker dat u de beste service krijgt. Bekende certificaten zijn o.a. het BORG certificaat en het VEB certificaat.

Beveiligingsfirma prijzen

Het inhuren van een beveiligingsbedrijf kan dus nuttig zijn. Omdat alle firma’s verschillende services aanbieden, zijn de kosten afhankelijk van de geboden service. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten van verschillende soorten beveiliging.

 • Particuliere beveiliging € 150 - € 1700 per installatie
 • Bedrijfsbeveiliging € 32 per uur
 • Winkelbeveiliging € 20 per uur
 • Objectbeveiliging € 250 per maand
 • Horecabeveiliging € 34 per uur
 • Evenementenbeveiliging € 35 per uur

Bovengenoemde bedragen geven een inzicht in de kosten. Ieder bedrijf hanteert echter zijn eigen tarieven. De verschillen tussen deze tarieven kunnen hoog oplopen, en het vergelijken kost veel tijd. U wilt natuurlijk de beste kwaliteit, voor de voordeligste prijs. Gebruik hiervoor onze offertevergelijker en vergelijk eenvoudig en snel uw beveiliging offerte.

Subsidies en voordelen

Wanneer je besluit om een alarmsystemen aan te schaffen, is het soms mogelijk om hiervoor een tegemoetkoming in de kosten te krijgen. Sommige gemeentes voorzien bijv. in een subsidie voor het plaatsen van een alarmsysteem. Zo’n subsidie kan oplopen tot max. €250. Het aanvragen hiervan is dus zeker de moeite waard. Op www.premiezoeker.be kun je bekijken of je voor deze premie in aanmerking komt en hoeveel premie jij kunt ontvangen.

Niet meer fiscaal aftrekbaar wel een verlaagd BTW tarief

In 2018 is het helaas niet meer mogelijk om de kosten van inbraakwerende maatregelen af te trekken van je belastingaangifte. Alle gewesten hebben deze maatregel inmiddels afgeschaft. Maar hoewel deze maatregel is afgeschaft, is er in sommige gevallen nog steeds een fiscaal voordeel verbonden aan het plaatsen van een alarmsysteem. Wanneer je een alarmsysteem laat plaatsen in een woning die ouder is dan 10 jaar kom je nog steeds in aanmerking voor een verlaagd BTW tarief. Je betaalt dan in plaats van de gebruikelijke 21% slechts 6% over je aankoop.

Let er wel op, dat je van bovenstaande voordelen alleen gebruik kan maken wanneer je met een erkende installateur werkt. Via onze offerte vergelijker (link van maken) vindt u snel betrouwbare en erkende installateurs. Vergelijk eenvoudig offertes en bespaar direct!

Verbeteringspremie

Sommige werkzaamheden die je aan je huis verricht leveren een verbetering van de woning op en kunnen tegelijkertijd het risico op een inbraak verkleinen. Voor dit soort werkzaamheden heeft de Vlaamse overheid de verbeteringspremie in het leven geroepen. Wanneer je bijv. je ramen laat vervangen door ramen met dubbelglas, of wanneer je veiligere sloten in je deuren laat zetten, kan je in aanmerking komen voor deze premie. Je moet dan nog wel aan bepaalde inkomenseisen voldoen, ook zijn er eisen gesteld aan de woning, en mogen de facturen van de gedane werkzaamheden niet ouder zijn dan één jaar. Kijk voor alle voorwaarden en informatie op https://www.wonenvlaanderen.be/premies/de-verbeteringspremie-voor-werken-aan-uw-woning

Overige tips bij het kiezen van een beveiligingsfirma

Wanneer je besluit een bedrijf in te huren, zorg er dan altijd voor dat dit een erkend bedrijf is. Bekijk ook altijd in welk soort beveiliging het desbetreffende bedrijf gespecialiseerd is.

Heb je een geschikt bedrijf gevonden? Check altijd even of dit bedrijf ook werkzaam is in jouw regio. Niet alle bedrijven bieden hun diensten aan in alle regio’s. Lees reviews over het bedrijf! Vaak hebben bedrijven hun eigen Facebookpagina, of een andere pagina waarop klanten reviews achter kunnen laten. Wat anderen over het bedrijf zeggen kan veel nuttige informatie opleveren!

Vergelijk de tarieven van verschillende beveiligingsbedrijven om de beste prijs te garanderen. Gebruik hiervoor eenvoudig onze offerte vergelijker. Vergelijk je beveiliging offerte direct en bespaar tot wel 40%!