Beste stuurslot

Geen tijd om het volledige artikel te lezen? Dit stuurslot is volgens ons de beste keuze.

auto stuurslot

Wanneer je een mooie auto hebt, dan wil je deze ook zo goed mogelijk beveiligen tegen diefstal. Ook verzekeringsmaatschappijen stellen tegenwoordig zware eisen voor het beveiligen van vooral nieuwe en kostbare auto’s. Gelukkig zijn daar veel mogelijkheden toe. De technische mogelijkheden om een auto te beveiligen worden steeds beter. Zo kun je bijvoorbeeld een alarmsysteem in je auto installeren, maar ook gps in de auto is steeds populairder. 

Je kunt dan bij een eventuele diefstal je auto helemaal volgen. Dit kan tegenwoordig al gemakkelijk met een app op je smartphone. 

Nog beter is het om te voorkomen dat je auto gestolen wordt. Dit kun je bewerkstelligen door de auto dusdanig te beveiligen dat het voor dieven onmogelijk wordt om de auto te stelen of voor een beveiliging te zorgen dat het inbreken behoorlijk kan vertragen. Het is voor dieven namelijk heel belangrijk om een auto zo snel mogelijk te stelen en niet te lang bezig te blijven, om te voorkomen dat zij opgemerkt worden. Een andere vorm van beveiliging is de preventieve beveiliging. Je brengt dan een zichtbare beveiliging aan, waarbij dieven het bij voorbaat al opgeven en je auto overslaan. Het vertragen van diefstal en de preventieve werking die hierbij van uitgaat kan je doen door middel van een stuurslot. Welk stuurslot het beste bij je auto past en naar welk type je voorkeur uitgaat kun je in dit artikel lezen. 

Beste universele auto stuurslot

autostyle baseball stuurslot

Er zijn stuursloten die specifiek voor een bepaald automerk bedoeld zijn, maar er zijn ook universele stuursloten. Een universeel stuurslot kan in principe in elk soort auto geïnstalleerd worden. Al zullen er tussen de verschillende universele sloten wel verschillen zijn. 

Het ene universele slot past goed op het stuur van een bepaald automerk, terwijl het bij een ander automerk misschien wat lastiger gaat en het minder universeel lijkt dan het wordt aangegeven. De kwaliteit van een universele stuursloten kan dan ook verschillen. De barrièrestang van Autostyle behoort tot één van de beste universele stuursloten van dit moment. 

Autostyle barrièrestang

De Autostyle barrièrestang is een uitermate sterk stuurslot met dubbel geharde pennen in stevig metaal. Het grote voordeel hiervan is, dat het zware kwaliteit is, dus moeilijke door te zagen, maar ook dat dit stuurslot uit twee stangen bestaat. Conventionele stuursloten bestaan uit één stang, dus als het een autodief lukt deze stang door te zagen, kan hij aan de slag om het stuur onklaar te maken. Bij deze barrièrestang moet hij twee standen door zien te zagen. Dit kost tijd en veel moeite en dan nog wordt het een lastige klus. Hierdoor is de Autostyle barrièrestang tot 4 maal sterker dan de conventionele stuursloten. Autostyle durft zelf te claimen, dat als autodieven je autostuur doormidden zagen, de barrièrestang nog steeds zijn werk doet en het onmogelijk wordt voor de autodief om verder te gaan. Bij de barrièrestang worden twee kruiskopsleutels geleverd. 

stuurslot auto

Pluspunten

 • De Autostyle barrièrestang bestaat uit zeer sterk metaal dat moeilijk door kapot is te krijgen. 
 • Dit is een kwaliteit zeer goede stang, die autodieven zeer lang aan het werk houdt, waardoor ze al snel beseffen dat het een onmogelijke klus wordt om de stangen doormidden te krijgen. 
 • De barrièrestang is gebruiksvriendelijk doordat het gemakkelijk op het stuur is te zetten en af te sluiten. 

Minpunten

 • Bij sommige automerken kan het lastig zijn om de Autostyle barrièrestang te installeren. Hierdoor lijkt het alsof de stang niet voor universeel gebruik is. 
 • Voor sommige mensen kunnen de bijgeleverde kruiskopsleutels wat groot zijn. 

Beste goedkope stuurklem

Stuursloten zijn er in allerlei prijsklassen. Hoe beter de kwaliteit van een stuurslot, hoe hoger de prijs is. Van deze dure stuursloten mag je dan ook verwachten dat zij een goede beveiliging tegen het stelen van je auto zullen leveren en dat ze ook voorzien zijn van een Kiwa SCM certificaat. Deze Kiwa certificering geeft de garantie dat je stuurslot een dusdanige bescherming geven, dat er een garantie op geldt als het tegendeel blijkt. Toch kan het zijn dat je niet zoveel geld uit wilt geven voor een stuurslot. Dan kun je gaan voor een goedkoper stuurslot. Je moet alleen niet de zware kwaliteit verwachten die een stuurslot met een hoge prijs levert. De goedkopere stuursloten, moet je dan ook vooral aanschaffen als je denkt dat de preventieve werking voltstaat en dat autodieven je auto overslaan bij het zien van je stuurslot. De goedkoopste en toch kwaliteit goede autoslot is de Rotarylock van Carpoint

Rotarylock

rotarylock stuurslot in gebruik

De Rotarylock is een zeer simpel te gebruiken stuurslot. Het slot wordt aan de bovenkant van het stuur geïnstalleerd, waarna de stang doorloopt tot over het dashboard. Hierdoor is het onmogelijk om het stuur nog te draaien. Met een gewicht van ruim 900 gram is het ook één van de lichtgewicht autosloten. 

Het is wel zo, dat wanneer het slot geforceerd is, het gemakkelijk is om de stang in het geheel te verwijderen en er alsnog met de auto vandoor te gaan. Dit stuurslot moet het dan vooral ook hebben van de preventieve werking. 

Omdat de stand zelf over het dashboard loopt, valt hij goed op, waardoor autodieven je auto misschien overslaan. De geoefende autodief, zal echter snel doorhebben dat de Rotarylock vrij gemakkelijk onklaar te maken is. 

Pluspunten

 • De prijs / kwaliteit van de Rotarylock is goed. Hij is vergeleken met vergelijkbare stuursloten kwaliteit goed en doet wat hij moet doen. Echter zal dit vooral gelden voor gelegenheidsdieven. Professionele autodieven zullen de Rotarylock waarschijnlijk snel open krijgen. 
 • De Rotarylock is uitermate gemakkelijk aan te brengen. Het is simpelweg het slot om het stuur hangen en met een sleutel afsluiten. 
 • De Rotarylock is relatief klein in vergelijking met andere stuursloten. 

Minpunten

 • De Rotarylock kan geen garantie bieden dat het niet te saboteren is. Aangezien het slot is voorzien van een eenvoudig cilinderslot. Geoefende dieven kunnen het cilinder gemakkelijk verwijderen, waardoor het gehele stuurslot te verwijderen is. 

Beste Stoplock

Stoplock is een merk dat veel verschillende soorten stuursloten uitbrengt. De Stoplock stuursloten voldoen dan ook aan de allerhoogste kwaliteit en zijn meestal voorzien van SCM keurmerk. Dit geeft de garantie dat je een stuurslot van zeer hoge kwaliteit hebt die moeilijk stuk te krijgen is. Er wordt bij de Stoplock stuursloten gebruik gemaakt van de allerhoogste kwaliteit staal waarbij je kunt voelen dat je kwaliteit in handen hebt. Een van de Stoplock stuursloten is de Stoplock Pro

Stoplock Pro

stoplock pro stuurslot afbeelding

De Stoplock Pro is voorzien van extra gehard staal voor een onverwoestbare kwaliteit. Het wordt zo vrijwel onmogelijk om het slot door te zagen. Toch kan de Stoplock Pro met zijn zware kwaliteit gemakkelijk aangebracht worden. Het stang van het slot wordt door de opening in het stuurwiel geschoven en rust aan het uiteinde op het dashboard. Zo is het onmogelijk om nog maar enige beweging in het stuur te krijgen. Ook de Stoplock Pro is voorzien van een SCM keurmerk, dat de kwaliteit ervan bevestigd. 

Pluspunten

 • Een zeer sterk slot, bestaande uit gehard staal garandeert een optimale beveiliging. 
 • Omdat de stang ook over het gedeelte kan gaan, waar de airbag in het stuur zit, is dit slot ook een goede beveiliging tegen diefstal van airbags. 
 • De Stoplock Pro is uitermate vriendelijk in gebruik. Hij is gemakkelijk aan te brengen, waardoor je niet veel tijd kwijt bent aan het installeren. 
 • De Stoplock Pro is vrij compact en daarom gemakkelijk mee te nemen. 

Minpunten

 • De prijs van de Stoplock Pro is aan de hoge kant. 
 • Het slot van de Stoplock Pro kan soms minder kwalitatief aanvoelen en lastig zijn om de sleutel er in of uit te steken. 

Beste Baseball bat stuurvergrendeling

De Baseball bat stuurvergrendeling van Autostyle wordt niet voor niets zo genoemd. De vorm lijkt namelijk op een honkbalknuppel. Hij is alleen niet van hout, maar van gehard staal. Het is één van de verschillende soorten stuursloten die Autostyle uitbrengt en vallen meestal onder de goedkopere autosloten. Hierdoor kan het zijn dat de kwaliteit wel eens te wensen overlaat. Ook van de Baseball bat stuursloten zijn verschillende types uitgebracht. 

Baseball bat universeel slot

De Baseball bat universele stuurslot van Autostyle is in tegenstelling tot de meeste geel gekleurde stuursloten in een opvallend rode kleur. Dit is niet een heel sterk stuurslot omdat het niet uit staal bestaat, maar uit metaal. Metaal is een stuk gemakkelijker doormidden te zagen dan staal en helemaal gehard staal. Een voordeel is dat de prijs van de Baseball bat stuurslot zeer goedkoop is. Voor deze prijs mag er ook geen optimale kwaliteit verwacht worden. De Baseball bat moet dan ook vooral ingezet worden als een preventiemiddel. 

Pluspunten

 • De Baseball bat is een behoorlijk lange metalen stang wat goed opvalt. Dit is positief, want autodieven zullen hiervan afschrikken. 
 • De stang is universeel, dus geschikt om op sturen van vrijwel elk automerk te installeren. 
 • De Baseball bat weegt nog geen kilo. Hierdoor is hij gemakkelijk te hanteren. 
 • Zeer goedkoop. 

Minpunten

 • Kwalitatief is de Baseball bat stuurstang een matig. De stang is niet van staal, maar van metaal. 
 • In het donker kan het zijn dat de rode kleur van de stang minder opvalt. Als een autodief de stang niet direct ziet, kan het al zijn dat er een autoruit gesneuveld is. 

Beste pedaal - stuurwiel antidiefstalsystemen

Wil je een extra goede beveiliging, dan kun je ook kiezen voor voor een dubbele beveiliging in je auto. Er zijn anitdiefstalsystemen te koop die het stuur op slot zetten en tegelijkertijd en het koppelingspedaal. De autodief zal eerst het slot moeten forceren, voordat dit systeem te verwijderen is. Als hem dit niet lukt, zal hij niets kunnen beginnen omdat hij zowel het stuur als de pedalen niet kan bedienen. 

Carpoint stuur- en pedaalslot

Met de Carpoint stuur- en pedaalslot kun je zowel het stuur als het koppelingspedaal op slot zetten. Dit lijkt misschien lastig omdat beide onderdelen niet bij elkaar in de buurt zitten, maar het systeem werkt eigenlijk heel simpel en bestaat enkel uit een stalen stang. De stang is uitschuifbaar, zodat het overbruggen van de afstand tussen stuur en pedaal bij geen enkel automerk een probleem hoeft te zijn. Aan de uiteinden van de stang zit een haak. Je haakt het gedeelte met de kunststof haak aan het stuur en rekt de stang uit tot de metalen haak om het pedaal gehaakt wordt. In het midden van de stang zit een cijferslot, waarmee je de stang op slot kunt zetten. 

Pluspunten

 • Zeer goed combinatieslot, waarbij zowel het stuur en de koppelingspedaal op slot gezet worden. 
 • Universeel door een verstelbare stang. 
 • Doordat de stang is voorzien van een cijferslot, hoef je nooit extra sleutels bij je te hebben en kun je de sleutel ook niet kwijt raken. 

Minpunten

 • De code voor het cijferslot kun je niet zelf bepalen. Het stuurslot heeft een eigen unieke vastgestelde code.
 • Bij veelvuldig gebruik kan het zijn dat de cijfers van het cijferslot verdwijnen, dan wordt het lastig op het slot weer te openen. 

Beste Disk-lok stuurbeveiliging

Disk-lok is een merk dat zeer goede stuursloten op de markt brengt. Steevast komen de stuursloten van Disklok weer uit de bus als de beste stuurbeveiliging die er bestaat. De werking van de stuursloten van Disklok is dan ook anders dan conventionele stuursloten. De conventionele stuursloten werken altijd met een stang die op één of de andere manier het stuur op slot zet. Disklok stuursloten zijn rond en passen om het volledige stuurwiel. 

Defo Disklok auto stuurslot

Deze Defa Disk-lok stuurslot is uitgeroepen tot beste stuurslot ter wereld. Je mag hier dan ook optimale kwaliteit van verwachten. Daarom ook, is deze Disklok stuurslot voorzien van een SCM certificaat, waardoor hoge kwaliteit gegarandeerd wordt. Het stuurslot dat volledig van metaal is, breng je aan over het volledig stuurwiel. Het stuurwiel is dan volledig bedekt en daarna kun je hem op slot doen. Hij is op dusdanige wijze ontworpen de stalen plaat het stuur niet beschadigd, maar eventueel is er daarvoor ook een stuurhoes te koop. 

Pluspunten

 • Van de Disklok mag je de allerhoogste kwaliteit en beveiliging verwachten omdat dit het beste stuurslot ter wereld is. 
 • De merknaam Disklok staat met grote letters op het stuurslot. Dieven met verstand van stuursloten zullen je auto dan zeker voorbij lopen. Ze weten dat dit slot onverwoestbaar is. 
 • De werking is simpel en je hoeft het slot helemaal niet overdreven strak om het stuurwiel aan te brengen om toch van een optimale beveiliging te genieten. 

Minpunten

 • De prijs van dit slot is erg hoog. 
 • De kleur van het slot is zilver. Dit is geen opvallende kleur, dus het zal niet direct preventief werken. 

Werking stuurslot

rotarylock stuurslot in gebruik

Vrijwel alle auto’s hebben ook een intern stuurwielslot. Dit is al een eerste beveiliging op het stuur op slot te zetten. Maak hier dus sowieso gebruik van door het stuur na het parkeren zo te draaien dat hij in het slot klikt. Aangezien autodieven het interne stuurwielslot gemakkelijk kunnen forceren is een externe stuurwielslot aan te raden. De externe stuursloten werken over het algemeen heel gemakkelijk.

Meestal is het een stalen stang met een slot eraan. Dit slot wordt om het stuurwiel geklikt en op slot gezet. Het is afhankelijk welk soort stuurslot je hebt, hoe de stang geplaatst wordt. Soms door het stuurwiel heen en soms over het stuurwiel heen. De meeste sloten zijn voorzien van een cilinderslot waar je een sleutel bij krijgt het het slot te openen of te sluiten. Er zijn ook sloten die zijn voorzien van een cijferslot. 

Voordelen van een stuurslot

 • Het stuurslot is een goede beveiliging tegen diefstal door vooral gelegenheidsdieven. Echte professionele autodieven zullen zich door een stuurslot niet laten tegenhouden en zij hebben ook veel verstand hoe je een stuurslot onklaar moet maken. Aangezien de meeste autodieven geen professionals zijn, is een stuurslot een goede beveiliging om hen het moeilijk te maken. 
 • Een hele andere vorm van diefstal zijn joyriders. Zij hebben het niet gemunt op de waarde van de auto, maar om hem te gebruiken totdat de benzine op is. Een stuurslot helpt uitstekend om joyriding tegen tegen de gaan. 
 • Wanneer een stuurslot is geïnstalleerd zal het veel langer duren om de auto aan de praat te krijgen. Het doel van autodieven is om zo snel mogelijk de auto mee te nemen en als het te lang duurt geven ze al snel op en is de kans om betrapt te worden ook groter. 
 • Als er een stuurslot zichtbaar is geïnstalleerd zal dit een preventieve werking hebben. Als een potentiële autodief langskomt en ziet dat er een autoslot is geïnstalleerd, zal hij vaak de auto overslaan en op zoek gaan naar een vergelijkbare auto zonder stuurslot. 
 • Niet alleen ter voorkoming van diefstal is een stuurslot handig. Ook diefstal van auto-onderdelen, zoals radio’s, en airbags is een populaire bezigheid van dieven. Er zijn tegenwoordig ook stuursloten die ook diefstal van een airbag kunnen voorkomen. 
 • Er zijn verschillende varianten van stuursloten. Dit kan een enkele stang zijn, maar ook een kap die het volledige stuur bedekt. Daarnaast kan een stuurslot gecombineerd worden met een beveiliging van de rem- en koppelingpedalen, zodat je een dubbele beveiliging hebt. 

Nadelen stuurslot

 • Bij veel stuursloten wordt een vrij grote sleutel met een specifieke vorm geleverd. Dit houdt dus wel in dat je die altijd aan je sleutelbos mee moet dragen. Een losse sleutel dragen is meestal geen optie, omdat de sleutel dan vaak vergeten wordt. 
 • Het stuurslot zal helpen om diefstal van je auto te vertragen of te voorkomen. Het zal geen inbraakbescherming bieden als dieven het op je radio voorzien hebben. 
 • Een goede kwaliteit stuurslot kan erg zwaar zijn. Soms wel tussen de 2 en 3 kilo. Het kan lastig zijn met vervoeren en met het aanbrengen van het stuurslot. 
 • Sommige stuursloten vereisen dat het stuur in een bepaalde stand staat. Dit kan problemen opleveren met parkeren en het slot aanbrengen. Soms zul je weer opnieuw moeten parkeren om het stuurwiel in de juiste positie te krijgen. 
 • Hoewel veel fabrikanten van universele stuursloten beweren dat het stuurslot voor iedere auto geschikt, blijkt dit in de praktijk toch niet voor elk soort universeel stuurslot te gelden. 

Tips bij aankoop

Voordat je besluit een stuurslot aan te schaffen, zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld of het stuurslot dat je op het oog hebt, ook daadwerkelijk geschikt is voor het merk auto. Kies anders voor een universele stuurslot, zodat je zeker weet dat deze past. De kwaliteit van het stuurslot is misschien wel het belangrijkste waar je op moet lekken. Je hebt extra zekerheid als je een stuurslot aanschaft dat is een Kiwa SCM certificaat heeft. Wil je echt voor kwaliteit gaan, ga dan nooit voor het goedkoopste stuurslot. Alle stuursloten die de meest optimale veiligheid bieden zijn hoog geprijsd. Koop je toch een goedkoop stuurslot, dan zul je erop moeten vertrouwen dat deze vooral dienst doet om autodieven af te schrikken om voor jouw auto te kiezen.