Beste GPS Tracker

beste gps tracker

De GPS tracker begint steeds meer ingeburgerd te raken en wordt voor steeds meer toepassingen gebruikt. GPS is een afkorting van Global Positioning System. De tracker kan dus zeer nauwgezet de positie van iets of iemand bepalen. Dit kan enkel als de GPS tracker wel vrij toegang heeft tot een satelliet of een mobiel netwerk. Het zijn namelijk de satellieten die verbonden zijn met de GPS tracker, waardoor het mogelijk is om wereldwijd, waar ook ter wereld een voorwerp, een persoon of een dier te lokaliseren. Er zijn veel verschillende toepassingen mogelijk met een GPS tracker.

Zo zul je deze heel gemakkelijk kunnen gebruiken als routeplanner en vervangt het hiermee de klassieke landkaart. Maar het is ook mogelijk om auto’s, motoren of andere voer- en vaartuigen om de meter te lokaliseren. Dit is heel handig wanneer een voertuig gestolen wordt. Wanneer dieven het niet door hebben dat er een GPS tracker aan boord is en de tracker niet onklaar maken, is het heel goed mogelijk om de exacte locatie van je voertuig terug te vinden. 

Overzicht

Beste voor

Productnaam

Bereik

SIM

Prijs

Auto

Tracemaster volgsysteem

Wereldwijd

Met SIM kaart

Motor

Banditio GPS Tracker

Wereldwijd

Met SIM kaart

Multi-functioneel

Invoxia GPS Tracker

Wereldwijd

Zonder SIM kaart

Kinderen

Trackimo Watch 2G

Wereldwijd

Met SIM kaart (meegeleverd)

Huisdieren

Tractive GPS

Wereldwijd

Met Tractive abonnement

Ouderen

IHK GSM

Wereldwijd

Met SIM kaart

Beste GPS Tracker voor de auto

beste gps tracker voor auto

De GPS tracker wordt momenteel ontzettend veel gebruikt in moderne auto’s. Het is zelfs zo dat sommige verzekeringsmaatschappijen een GPS tracker verplicht stellen. Op deze manier kan bij een eventuele diefstal direct nagegaan worden waar de gestolen auto zich bevind. Maar moderne GPS trackers kunnen nog meer.  

Er kan soms zelf nagegaan worden of de deur of de achterklep van een auto geopend wordt. De auto GPS trackers zijn vrijwel altijd in een handig klein formaat, zodat niemand door heeft dat er een GPS tracker aan boord is. Dezelfde GPS trackers kunnen meestal ook gebruikt worden in een motor, boot of camper.

TK-STAR autovolgsysteem

tk-star auto gps tracker installatie

De TK-STAR is een krachtige draadloze GPS tracker die maar liefst 90 dagen te gebruiken is zonder deze op te hoeven laden. Wanneer hij opgeladen moet worden, dan kan dit met de bijgeleverde USB kabel. Je hebt direct een overzicht via Google Maps landkaarten waar de auto zich bevind. Gereden routes worden tot 3 maanden terug opgeslagen, zodat je altijd kunt controleren waar je auto heeft gereden. Het is zelfs na te gaan hoe snel de auto gereden heeft. 

In de gratis app die je gewoon op je smartphone kunt installeren kun je de auto volgen en zijn ook alle instellingen van de GPS tracker te wijzigen. Je kunt onder andere instellen dat je automatisch een SMS ontvangt met de huidige locatie en coördinaten van de auto en je kunt de GEO Fence Alarm instellen. Je markeert een bepaalde plek als ‘safe zone’. 

tk-star gps auto tracker applicatie

Wanneer de auto deze zone verlaat, wordt je via de app direct op de hoogte gebracht van de huidige locatie van je auto en kun je direct gaan ingrijpen. Ook kun je een maximale snelheid instellen. Als deze maximum snelheid overschreden wordt, dan krijg je automatische een melding. 

tk-star auto gps tracker

Via de app  van de TK-STAR tracker is het mogelijk om ongemerkt met de GPS tracker te bellen, zodat je live kunt meeluisteren naar de omgevingsgeluiden. De levensduur van de batterij wordt flink verlengt, doordat de tracker slim gebruik maakt van de slaapstand. Als het voertuig 5 minuten stil staat, zal hij in slaapmode schakelen, waardoor de accu veel langer meegaat. Komt de auto in beweging, dan krijg je ook automatisch weer een melding op je smartphone. Ook kun je een melding krijgen als het tijd is om de GPS tracker op te laden. Je hoeft dit niet zelf in de gaten te houden. 

De TK-STAR maakt contact met een netwerk via een Simkaart. Dit kan een abonnement bij een Nederlandse of Belgische provider zijn, maar ook een prepaid kaart kan gebruikt worden. Wanneer er een tegoed van enkele euro’s op stort, is dit voldoende voor lange tijd. Je hoeft dan niet een duur abonnement af te sluiten. 

tk-star auto volgssysteem

Keuze van de redactie

Keuze van de redactie voor categorie "Beste GPS tracker voor auto":


TK-STAR auto volgsysteem

Pluspunten

 • De TK-STAR GPS tracker is van de allerhoogste kwaliteit, voor een zeer schappelijke prijs. De prijs / kwaliteit verhouding is dus uitstekend.
 • De GPS tracker is zeer eenvoudig in gebruik en er zit een uitgebreide Nederlandstalige handleiding bij. 
 • De accu gaat zeer lang mee zonder dat deze opgeladen hoeft te worden. De accu gaat zeker 90 dagen mee en dit wordt bereikt door de automatische slaapstand die het accugebruik flink beperkt. 
 • Bij de TK-STAR is een magneet meegeleverd, zodat je de GPS tracker heel gemakkelijk in de auto op een verborgen plek kunt verbergen. 
 • De TK-STAR GPS tracker is volledig waterdicht, waardoor hij bruikbaar is in alle weersomstandigheden. 

Minpunten

 • De gratis app wordt door sommige mensen als moeilijk in te stellen ervaren en bij sommige mensen werkt de app in het geheel niet. 
 • Hoewel er een uitgebreide Nederlandstalige handleiding bijgeleverd is, zullen er mensen zijn die de handleiding te beknopt vinden. 

Beste GPS Tracker voor de motor

beste gps tracker motor

De motor is in tegenstelling tot een auto veel gevoeliger om gestolen te worden. In een auto moet eerst nog ingebroken worden voordat er met het forceren van het stuur begonnen kan worden. Wanneer iemand op een motor gaat zitten en het slot weet te forceren, dan is het in principe al mogelijk om weg te rijden. Voor motoren is een GPS tracker dan ook een ideaal middel ter beveiliging.

Ook verzekeringsmaatschappijen zullen het gebruik van een GPS tracker in een motor stimuleren. Omdat er in de motor minder ruimte is om een GPS tracker verborgen te installeren, is het noodzakelijk dat de tracker klein van formaat is en ook op lastigere plekken geïnstalleerd te worden, zonder dat de vrije verbinding met een netwerk of satelliet wordt onderbroken. 

Banditio Auto/Motor GPS Tracker

banditio gps tracker afbeelding

Dit is een GPS tracker die geschikt is voor motoren en auto’s. Door het handige kleine formaat is hij prima in een motor weg te bergen zonder dat iemand dit door hoeft te hebben. De Banditio GPS tracker is zeer energiezuinig en kan het met een volle accu zeker 90 dagen volhouden. Het is namelijk op afstand mogelijk om de tracker af te sluiten, wanneer je bijvoorbeeld de motor veilig in een garage hebt staan en je de tracker niet nodig hebt. Hierdoor bespaart de accu veel energie. De tracker werkt direct met de gratis te downloaden app en niet met een SMS. 

Je kunt via de app exact nakijken tot 90 dagen terug waar je motor is geweest en welke route de motor heeft gevolgd. Ook met een lege accu zal hij de laatste locaties blijven onthouden en weergeven in je app. Met de GEO Fencing optie stel je een gebied voor je motor in. Wanneer de motor dit gebied verlaat dan zul je van je app een alarmbericht ontvangen. Met Voice monitoring is het mogelijk om contact met de GPS tracker te maken en zonder dat iemand het merkt mee te luisteren via de ingebouwde microfoon. Je kunt ook een signaal interval instellen, zodat je elke 5, 10 minuten of elk uur een automatische melding krijgt waar je motor zich op dat moment bevindt. Je hoeft voor de Banditio GPS tracker geen apart abonnement af te sluiten, een prepaid kaart met een klein beetje saldo is al voldoende om maandenlang je motor overal te volgen. 

banditio gps tracker motor

Keuze van de redactie

Keuze van de redactie voor categorie "Beste GPS tracker voor motor":


Banditio GPS Tracker

Pluspunten

 • De prijs / kwaliteit verhouding van de Banditio GPS tracker is goed. De prijs is voor sommigen relatief hoog, maar hij levert wel kwaliteit. 
 • Zeer gebruiksvriendelijk en een uitstekende en uitgebreide Nederlandstalige handleiding. Ook is hij gemakkelijk te gebruiken. 

Minpunten

 • De prijs kan voor sommige mensen wat te hoog zijn. 
 • Er zijn mensen die de GPS tracker relatief groot en zwaar vinden. Wel is het formaat dusdanig dat de tracker gemakkelijk in een motor te verbergen is. 

Beste multifunctionele GPS Tracker

beste multifunctionele gps tracker

Niet alle GPS trackers zijn overal voor te gebruiken. Zo zijn er tracker die speciaal met magneten te bevestigen zijn en daardoor ideaal zijn voor motorvoertuigen. Maar het kan ook zijn dat je je kinderen wilt volgen of je kat of hond. Dan zijn dergelijke GPS trackers voor motorvoertuigen niet zo heel geschikt om te gebruiken. 

Een multifunctionele GPS tracker is dan een uitkomt. Deze GPS tracker kan gemakkelijk aan een huisdier bevestigd worden, maar kan ook gemakkelijk in de jas of tas van je kind aangebracht worden. Maar het is ook mogelijk om deze in een voertuig aan te brengen en dus is het een zeer multifunctionele GPS tracker. 

Eyzo multifunctionele GPS Tracker

eyzo gps tracker senioren

Dit is een GPS tracker in een handig klein en rond formaat en daarom ideaal om te gebruiken voor kinderen, huisdieren of zelfs senioren. Er is dan ook een speciale halsband meegeleverd voor de hond of de kat, waar de Eyzo GPS tracker aan kan hangen. Je huisdier zal hier geen enkele last van hebben, omdat de tracker zeer licht in gewicht is. Ook als je huisdier het water induikt is dit geen enkel probleem omdat hij volledig waterdicht is. 

De tracker is gemakkelijk met de app op je smartphone te verbinden, zodat je altijd een overzicht hebt waar je kind, je huisdier, auto of motor zich op dat moment bevindt. Je hoeft voor deze tracker ook geen abonnement af te sluiten, een prepaid simkaart met een klein saldo is voldoende om lange tijd verbinding te hebben. 

Voor kinderen is het heel handig om de GEO fencing optie in te stellen. Dit is een bepaald gebied die kinderen niet mogen verlaten. Wanneer zij dit toch doen, dan zul je hiervan direct een melding krijgen op je smartphone. Ook voor kinderen, maar ook vooral voor ouderen is de SOS functie een handige optie. Er zit namelijk een noodknop op de tracker die ingedrukt kan worden. Je krijgt dan direct de locatie van het noodgeval doorgestuurd en je kunt de tracker gaan bellen. 

eyzo gps tracker kinderen
eyzo gps tracker bellen

Met de belfunctie kun je rechtstreeks communiceren met je kind, je ouders of praten tegen je huisdier. Bij de GPS tracker wordt een USB kabel meegeleverd, een halsband en een touwtje om de tracker vast te binden. De standby tijd van de Eyzo GPS tracker is 120 uur, voordat deze weer opgeladen moet worden. De tracker is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw. 

eyzo gps tracker

Keuze van de redactie

Keuze van de redactie voor categorie "Beste multifunctionele GPS Tracker":


Eyzo GPS Tracker

Pluspunten

 • Zeer handig formaat. Het is een handzame tracker die met maar 22 gram gemakkelijk en handzaam is voor kinderen, ouderen en huisdieren en gemakkelijk in een auto of motor te verbergen is. 
 • Zeer gebruiksvriendelijk en de app is gemakkelijk te installeren en te gebruiken. 
 • Waterdicht
 • SOS & Belfunctie
 • GEO fencing
 • Standby tijd van 120u

Minpunten

 • Voor een dergelijk klein apparaat kan de prijs aan de hoge kant zijn, al zullen veel mensen dit juist een goede prijs vinden voor de geleverde kwaliteit. 

Beste GPS volgsysteem voor kinderen met afdwaalalarm

reptrek watcher mini kind

Je kinderen wil je het liefst zo goed mogelijk in de gaten houden en dan ook het liefst 24 uur per dag. Dit is eigenlijk onmogelijk, maar je kunt wel geholpen worden door een GPS volgsysteem voor kinderen. Je hebt dan op elk moment van de dag, als de kinderen de deur uit zijn, zicht op waar je kinderen zich bevinden. Of ze nu gewoon lekker aan het buitenspelen zijn en te ver uit de buurt gaan of dat je met het gezin een dagje pretpark doet, je weet altijd waar ze zich bevinden. Dit geeft ook voor jezelf wel een zo veilig mogelijk en geruststellend gevoel. Als er zich dan een noodsituatie voordoet dan kun je ook snel ingrijpen. De speciale GPS volgsystemen voor kinderen zijn hippe trackers die er niet eens meer als een tracker uitzien en die de kinderen dan ook graag dragen. Dit kan als een kleine tracker zijn die je in hun tas of jaszak kunt stoppen, maar het kan ook een kleine tracker zijn die in een hip horloge is verborgen. 

Reptek Watcher

reptrek watcher kind sfeer

Een dergelijke moderne GPS tracker als de Reptrek watcher kom je niet veel tegen. Dit is een heel hip horloge in een moderne kleur blauw die kinderen maar al te graag dragen. Het elektronisch hek is een kinder-afdwaalalarm. Je stelt het gebied in waar de kinderen zich mogen ophouden en wanneer je kinderen zich buiten dit gebied bevinden, wordt je direct gewaarschuwd via een app. 

Het horloge is voorzien van een belfunctie, zodat je je kinderen altijd kunt laten weten wanneer het tijd is om naar huis te komen, maar je kinderen kunnen ook met jou bellen als zij hulp nodig hebben. Maar met dit volgsysteem kun je nog meer. 

Je kunt ook de activiteit van je kind volgen met de stappenteller. Dit is handig als je kind je voldoende beweging moet krijgen, dan kun je dit goed in de gaten houden. Je kunt ook een melding krijgen, wanneer de tracker doorheeft dat je kind het horloge afdoet en je krijgt ook een melding als het tijd wordt om het horloge weer op te laden. 

reptrek watcher kind sfeer 2

Uiteraard is het voor je kind een gewoon horloge waar de tijd op af te lezen is en zullen zij verder niet doorhebben dat er een GPS tracker inzit. Het design is klein en ergonomisch, zodat het ook comfortabel draagt. De Reptrek watcher kan gewoon met het netwerk verbonden worden met een prepaid kaart met een klein saldo, zodat je geen abonnement hoeft af te sluiten. 

reptrek watcher kind volgsysteem product shot 2

Keuze van de redactie

Keuze van de redactie voor categorie "Beste GPS volgsysteem voor kind":


Reptek Watcher II Touch

Pluspunten

 • Een goede prijs / kwaliteit. Voor de prijs van het horloge krijg je ook een goede kwaliteit en een degelijk werkende GPS tracker. 
 • Naast de de tijd die op het horloge af te lezen is, zit er ook een wekker op en heeft het horloge een goede pasvorm. 

Minpunten

 • De gratis te downloaden app kan niet altijd als professioneel ervaren worden. De app kan nogal kinderlijk overkomen. 
 • De installatie van de simkaart is nogal omslachtig en gaat niet altijd even gemakkelijk. 

Beste GPS Tracker voor huisdieren

beste gps tracker huisdieren 2

Huisdieren, zoals een kat en een hond vormen vaak een onderdeel van het gezin. Niet voor niets dat je ook je huisdieren goed in de gaten wilt houden. Met honden is het misschien wat minder het geval, maar katten hebben de gewoonte om er zelf op uit te trekken. Je hebt dan geen idee waar je kat zich ophoudt. Vaak komt het dan ook voor dat een kat vermist is en nooit meer wordt teruggevonden, of pas na een hele lange tijd. 

Dit kun je nu voorkomen met een GPS tracker voor huisdieren. Belangrijk aan een GPS tracker voor huisdieren is dat het comfortabel aangebracht kan worden. De meeste trackers zijn dan ook gemakkelijk aan de halsband van je hond of kat te bevestigen. Ook moet een dergelijke GPS tracker waterdicht zijn als je huisdieren door de regen lopen of een duik nemen in een lokale vijver. En het is heel belangrijk dat hij niet snel los raakt en aan de halsband blijft hangen. Het bevestigingsmateriaal moet van deugdelijke kwaliteit zijn. 

Tractive GPS Tracker voor hond en kat

tractive gps tracker hond en kat

De GPS tracker van Tractive is een handige GPS tracker die in combinatie met de gratis te downloaden app van Tractive gebruikt kan worden. Je bevestigd de GPS tracker gemakkelijk aan de halsband van je hond of je kant en je kunt hem onbezorgd de deur uit laten gaan. Je kunt de tracker instellen op een bepaald gebied waar je huisdier mag rondlopen. Zo kun je bijvoorbeeld voor de hond de tuin als toegestaan gebied markeren. Verlaat je hond de tuin, dan zul de tracker je een melding gaan sturen. 

En je kunt niet alleen de huidige locatie van je hond of kat traceren, het is ook mogelijk om de routes van je huisdier van de afgelopen 24 uur in te zien. Zo kun je nagaan of je huisdier niet in een verboden gebied is geweest. De tracker is waterdicht, dus ook bij regenachtig weer of bij een duik in het water zal hij blijven werken. Er zit ook een lampje op de tracker, zodat je huisdier ook in het donker nog zichtbaar blijft. Dit is wel zo veilig ook voor automobilisten die niet direct doorhebben als er een dier de weg oversteekt. Bij de Tractive GPS tracker is wel een abonnement vereist. Je kunt hier dus geen prepaid simkaart instoppen. 

tractive gps tracker app
tractive gps tracker product shot 2

Keuze van de redactie

Keuze van de redactie voor categorie "Beste GPS tracker voor huisdieren":


Tractive GPS Tracker voor hond en kat

Pluspunten

 • De tracker is mooi klein, nog kleiner dan de helft van een smartphone en ziet er strak uit. 
 • De Tractive GPS tracker is erg sterk. Hij is dus niet zomaar kapot te krijgen als je huisdier zich wild gedraagt en hij is waterdicht. 
 • De bevestiging van de tracker is erg belangrijk de tracker van Tractive heeft een goede bevestiging, zodat de GPS tracker niet zomaar van de halsband af valt. 

Minpunten

 • Voor katten zal deze GPS tracker misschien iets te groot en onhandig zijn. Hoewel Tractive wel aangeeft, dat dit ook voor katten gebruikt kan worden, is deze tracker meer geschikt voor honden. 
 • Je moet een duur abonnement afsluiten en het is niet mogelijk om een verbinding op te zetten met een prepaid simkaart. 

Beste tracker voor senioren

beste gps tracker volgsysteem senioren

De overheid heeft bepaald dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen huis moeten wonen en het liefste niet verhuizen naar een verzorgings- of bejaardentehuis. Dit betekent wel dat er meestal geen 24 uurszorg aanwezig is en er niet altijd toezicht is op je bejaarde vader of moeder. Ook jij kunt niet 24 uur per dag bij je ouders in huis zitten omdat er eventueel iets zou kunnen gebeuren. 

Daarom is een GPS tracker voor senioren zo handig. Deze tracker kan in de meeste gevallen gewoon om de nek gebonden worden. Als er dan iets gebeurt, dan zal de tracker jou of iemand anders op de hoogte stellen en kun je direct contact opnemen of langsgaan. Ook wanneer je vader of moeder aan het dementeren is, dan lopen zij erg veel risico als zij in de buurt gaan ronddwalen. De GPS tracker is dan een uitkomt, want je kunt direct zien waar je vader of moeder zich bevindt. De meeste goede GPS trackers voor senioren zijn ook voorzien van een alarmknop. Wanneer zij onverhoopt ter val komen, dan is een druk op de alarmknop snel gebeurt en iedereen die op de bellijst staat wordt geïnformeerd. Dit kan levensreddend zijn, want er kan direct hulp ingeschakeld worden en je vader of moeder hoeft niet urenlang hulpeloos op de grond te blijven liggen. Een tracker voor senioren is een geruststellende gedachte, dat er in geval van nood toch direct hulp komt en jezelf ook tijdig geïnformeerd wordt. 

IHK GPS Tracker voor senioren met val- en dwaaldetectie

ihk gps tracker ouderen opladen

Deze handige en compacte IHK GPS tracker kan gemakkelijk als een halsketting gedragen worden. Het GPS systeem zorgt ervoor dat je direct een bericht ontvangt als de tracker detecteert dan je vader of moeder gevallen is of ronddwaalt. Je ontvangt dan direct een melding met daarin de locatie waar vader of moeder zich op dat moment bevindt. Je kunt dan direct contact opnemen met de GPS tracker, want de oudere kan er gewoon door praten. Het apparaatje herkend en reageert namelijk ook op stemmen. Dit is ideaal als je vader of moeder is gevallen en niet meer bij een telefoon kan komen. 

Wanneer je zelf niet direct te bereiken bent, zal de tracker automatisch de tweede persoon of een derde persoon een melding sturen, zodat er altijd hulp komt. Ook voor senioren kun je een gebied ingeven waarin ze zich bevinden. Wanneer zij dit gebied om wat voor reden ook verlaten, dan wordt er direct een melding verzonden dat de oudere het gebied heeft verlaten. De kans op een eventuele vermissing wordt zo beperkt. De IHK GPS tracker is van rubber, zodat het niet kwetsbaar is en tegen een stootje kan. 

ihk gps tracker senioren product shot

Keuze van de redactie

Keuze van de redactie voor categorie "Beste GPS tracker voor senioren":


IHK GPS tracker voor senioren met valdetectie en dwaaldetectie

Pluspunten

 • Je hoeft voor deze GPS tracker geen apart GSM abonnement af te sluiten. Een prepaid simkaartje is al voldoende. 
 • De GPS tracker is zeer eenvoudig in gebruik. Dit is ook nodig omdat ouderen niet altijd even veel verstand van techniek hebben. 
 • De spreek en luisterverbinding is een uitkomt. Als je vader of moeder onverhoopt niet bij de telefoon kan komen, dan is het nog steeds mogelijk om te communiceren via de tracker. 

Minpunten

 • De prijs van deze GPS tracker is vrij hoog. De gevraagde prijs weegt voor veel mensen niet op tegen de kwaliteit van de tracker en de mogelijkheden. 

Inbouw en opbouw GPS Trackers

Er is een verschil te maken tussen inbouw GPS trackers en opbouw GPS trackers. De inbouw GPS trackers zijn meestal klein van formaat en kunnen in een auto, motor of boot ingebouwd worden. Door het kleine formaat zal het niet opvallen en ook niet onklaar gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk, dat wanneer iemand een GPS tracker probeert te saboteren er een alarm afgaat. Opbouw GPS trackers kunnen gemakkelijk ergens geplaatst worden. Vaak is er een magneet bijgeleverd, zodat de GPS tracker gemakkelijk te plaatsen is. Er zijn ook plug en play trackers. Dit zijn handige GPS trackers die zeer geschikt zijn om er je kind of je huisdier mee te volgen. Met een app op je smartphone kun je exact de locatie zien. 

Waar op letten bij een GPS tracker kopen?

Hoewel veel GPS trackers op ongeveer dezelfde manier werken is de wijze van een melding ontvangen soms verschillend. Zo zijn er GPS trackers waar je enkel een melding krijgt via een SMS en die verder geen mogelijkheden hebben om de instelling via een app in te stellen. Als je van eenvoud houd dan is dit ideaal. Maar de meeste mensen houden er wel van om meer zaken in te stellen. Kies dan een GPS tracker die verbonden is met een online platform en je via een app alles kunt instellen. Ben je op zoek naar specifiek een GPS tracker voor je auto of motor, kies dan ook een GPS tracker die enkel daarvoor bedoeld is. Deze trackers zijn er specifiek op gemaakt en zeer sterk. Ben je van plan om de tracker ook te gebruiken om mensen of dieren mee te volgen dan kan een multifunctionele GPS tracker uitstekend dienst bieden. Als je niet van plan bent om voor je GPS tracker een apart abonnement af te sluiten, dan moet je er goed op letten dat je een tracker aanschaft waarin ook prepaid simkaarten passen. Je zit anders verplicht vast aan een abonnement. 

GPS Tracker volgen via smartphone

De technische mogelijkheden omtrent een GPS tracker zijn vrijwel onbeperkt. Zo ook met het volgen van de tracker. De meeste moderne en goede GPS trackers zijn allen te bedienen met een gratis te downloaden app. In de app kun je alle instellingen van de GPS tracker wijzigen, zoals de mate waarin je automatische meldingen wilt krijgen, maar ook de GEO Fence, het afbakenen van een bepaald gebied, waarin je voertuig, je kind of huisdier zich in mag bevinden. Wanneer dit gebied verlaten wordt, zal de tracker automatisch een bericht naar de app verzenden en kun je live meekijken waar je auto, je kind of huisdier op dat moment bevindt. Uiteraard kun je via een landkaart op elk moment checken wat de huidige locatie van je GPS tracker is. Ook is het mogelijk om met de app gebruik te maken van de meeluister functie. De app maakt dan contact met de tracker, waardoor je kunt meeluisteren. GPS trackers die voor mensen gebruikt worden, zijn vaak nog voorzien van een belfunctie. Je kunt hierbij dus live communiceren via de tracker en is er voor degene met de tracker geen telefoon nodig. Bij een goede GPS tracker is de app de basis waar alles geregeld en ingesteld kan worden. Dit maakt installatie van de tracker ook zeer eenvoudig. 

Prijzen van GPS volgsystemen

De prijzen tussen de verschillende GPS trackers kunnen nogal verschillen. Er zijn heel goedkope trackers op de markt, maar ook hele dure trackers. Alles is vooral afhankelijk van de functies van de tracker en de kwaliteit. Persoonlijke wensen en eisen bepalen dan ook de prijs van een GPS tracker. Voor een GPS tracker voor voertuigen betaal je meestal een gemiddelde prijs van tussen de € 50,- en de € 100,-. Afhankelijk van welk soort tracker je voor mensen wilt gebruiken, ben je wat duurder uit. Voor een kleine en gemakkelijke tracker voor kinderen zul je gemiddelde prijzen tegenkomen die starten bij € 70,-. Hetzelfde geldt voor goede kwalitatieve trackers voor bejaarden, die kunnen detecteren of je vader of moeder is gevallen. Er zijn ook goedkopere versies op de markt, maar wilt je gaan voor betrouwbare kwaliteit, dan betaal je er gemiddeld al snel € 150,- voor. Een kleine en handzame GPS tracker voor huisdieren kost gemiddeld € 50,-. 

GPS tracker met of zonder abonnement?

Er zijn GPS trackers die enkel met een GSM abonnement kunnen werken en er zijn GPS trackers, die zowel met als zonder een abonnement werken. Het lijkt in de eerste instantie dat een GPS tracker met abonnement duurder zal uitvallen, omdat je daar maandelijkse GSM abonnementskosten voor moet betalen. Eigenlijk hangt het van het gebruik af van je tracker of je nu wel of geen apart GSM abonnement moet afsluiten. Een GPS tracker gebruikt SMS verkeer of dataverkeer. Een SMS kost nog niet heel veel, maar data kan wat meer kosten. Met data heb je ook meer mogelijkheden, zoals het live volgen via een plattegrond van de GPS tracker en automatische meldingen. Gebruik je een GPS tracker enkel voor bijvoorbeeld op vakantie om de kinderen te volgen dan is een prepaid simkaart veel goedkoper. Gebruik je de GPS tracker echt fulltime en laat je de tracker regelmatig automatisch een bericht sturen, dan kan een abonnement goedkoper zijn. De kosten per MB gebruik zijn bij een prepaid kaart namelijk wel wat hoger dan als je een abonnement hebt. Ook loopt een abonnement automatisch door en is het daardoor betrouwbaar. Bij een prepaid kaart moet je zelf in de gaten houden, wanneer je de kaart weer moet opwaarderen.