Beste auto alarmsysteem

beste auto alarmsysteem 2

Ben jij op zoek naar een autoalarm voor een goede prijs? Wil je niet alleen dat jouw vierwieler goed beschermt is tegen diefstal maar dat je bovendien altijd weet waar jouw wagen zich bevind?

Dan kun je nu heel gemakkelijk te weten komen wat voor jou het beste auto alarmsysteem is. Compleet met alle kenmerken, tips en meningen van andere autobezitters.

Om jou een heleboel tijd, uitgebreid zoekwerk en vooral veel moeite te besparen hebben we alles alvast voor je op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel weet jij exact het verschil tussen auto alarmen vanaf klasse één tot en met klasse vijf.

Bovendien ben je dan weer volledig op de hoogte van de prijzen en specificaties van de allerbeste auto alarmsystemen.

> Lees ook: Beste GPS Trackers voor auto

ootdty auto alarmsysteem

Keuze van de redactie

Na uitgebreid onderzoek is de OOTDTY is het beste universele auto alarm volgens de redactie.

Beste auto alarmsystemen kopen

beste auto alarmsysteem kopen

Nu je volledig op de hoogte bent van de verschillende klasseringen voor auto alarmen gaan we de beste auto alarmsystemen onder de loep nemen. We letten daarbij op zaken als prijs en kwaliteit verhouding. De gemakkelijkheid qua inbouw en de verschillende opties spelen ook mee in de beoordeling. Ben jij handig genoeg om zelf jouw auto alarm in te bouwen? Des te beter want dat scheelt aanzienlijk in de kosten. 

Ook de aanwezigheid van een sirene nemen we mee, hoe luider het alarm des te meer zal de auto inbreken schrikken en worden omwonenden en voorbijgangers erop attent gemaakt dat er iets mis is. De mening van andere mensen, die het betreffende alarm al hebben gekocht is ook altijd fijn om te weten. Veel plezier met het selecteren van jouw ideale auto alarmsysteem!

Auto alarm 1 weg auto alarmsysteem van Ootdty met sirene

ootdty auto alarmsysteem

Dit compacte autoalarm dat uitstekend functioneert onder barre weersomstandigheden, wordt geleverd met twee luxe handzenders en is uitgerust met een 125 db sirene. Het grote voordeel van dit alarmsysteem zijn de uitgebreide specificaties en de verschillende extra functies.

Zo is het openen van de kofferbak of het klepje van de tank een leuke geste. Bijzonder handig is dat je de mogelijkheid hebt om de sirene in noodgevallen direct te laten afgaan en dat het systeem een echte anti hijacking functie heeft.

Deze functie, die in Amerikaanse auto’s standaard is, laat kort na het starten van de motor de portieren automatisch op slot gaan. 

> Bekijk de beste prijs

Zodoende hoef je tijdens het rijden in file of bij het stilstaan voor bijvoorbeeld een stoplicht niet meer bang te zijn dat er iemand onuitgenodigd bij je instapt.

De opties:
Ga je voor de extra functies van dit toch bijzonder economische autoalarm? Vindt jij het een prettig idee dat je nooit meer met open portieren rijd? Dan krijg je bij het autoalarm met twee handzenders van Ootdty zeker waar voor je geld.

Het alarm is gekozen als beste auto alarmsysteem in zijn prijsklasse. Doorslaggevend voor het testpanel was daarbij het feit dat dit alarm je waarschuwt als je het per ongeluk vergeet te activeren!

ootdty auto alarmsysteem

Ootdty auto alarmsysteem

Technaxx met sirene en startonderbreking

Heeft jouw auto central locking oftewel centrale deurvergrendeling? Dan ben jij voor een paar tientjes al verzekerd van een goed auto alarm met twee handzenders voor de afstandbediening. Het alarm is universeel en dat wil zeggen dat het op alle merken en verschillende type auto’s past. Voor de bijzonder lage prijs geeft akhan toch vrij uitgebreide opties. Het alarm is uitgerust met startonderbreking en inbraakdetectie.

De opties:
Dit auto alarm heeft een shocksensor en een stilalarm functie. Ook heeft het alarmsysteem een 125 decibel sirene. Dit is vergelijkbaar met de sirene van een ambulance. De afstandbediening heeft een bereik van 75 meter en heeft bovendien een auto zoekfunctie. Het alarm word geleverd met complete bekabeling en handleiding. Wil je met een laag budget toch een uitgebreid alarm in jouw auto? Ben je handig en kun jij zelf installeren? Dan is het Akhan auto alarm met centrale vergrendeling zeker een aanrader!

akhan auto

Technaxx met sirene en startonderbreking

Auto alarm Volkswagen, Audi, Seat met klapsleutels en sirene

UPDATE: Helaas is dit auto alarmsysteem niet meer verkrijgbaar.

audi auto alarm

De naam zegt het al, dit is geen universeel alarm. De reden dat wij het toch bij de beste koop in alarminstallaties voor auto’s hebben geplaatst is de goede prijs-kwaliteit verhouding. Heb jij een Audi, Seat of Volkswagen? Dan kun je de aanschaf van dit alarm zeker overwegen. Het hoogwaardig auto alarmsysteem van Guarder is degelijk en heeft een handige auto zoekfunctie. Bovendien is het alarm uitgerust met een 125 decibel sirene maar er is ook een stille modus.

De opties:
De hoogwaardige startblokkering, de knipperlicht- en alarmlicht-functie en het bereik van 50 meter voor de bedieningszenders zijn bijzonder effectief. De ingebouwde schoksensor in combinatie met de luxueuze uitvoering van de klapsleutels maken dit niet universele auto alarm tot een aanrader. Rij je in een Volkswagen, een Audi, of een Seat en zoek jij een goed alarm voor weinig geld? Dan is dit autoalarm een echte lijfwacht voor jouw vierwieler.

Universele 1-weg Auto Alarm met start- en stop knop van Spy

Dit hightech alarm met startonderbreker is een aanrader voor mensen die hun auto goed willen beveiligen zonder er verder nog naar om te hoeven kijken. In de bijgeleverde afstandsbedieningen zit namelijk een ingebouwde sensor die de portier vergrendeling in werking stelt bij het verlaten van de auto. Ook de elektrische ramen gaan automatisch dicht. Een heerlijk zorgeloos alarm voor mensen die houden van gemak.

De opties:
Geen gezoek meer naar het juiste knopje voor het openen of vergrendelen van de portieren of het aanzetten van het alarm. Kom je binnen een straal van 2 a 3 meter van jouw auto dan gaan de portieren automatisch van het slot. Ook heb je voor het starten van het voertuig geen sleutel meer nodig. Het auto alarm van Spy wordt namelijk geleverd met een heuse startknop. Het alarm maakt gebruik van de geavanceerde RFID-techniek en jouw auto is zonder de afstandbediening niet meer te starten.

universeel auto alarm

Universeel auto alarm met start- en stopknop

Type autoalarmen

type auto alarmsystemen

Om de wildgroei in autoalarmen in te perken en de consument een leidraad te geven over de verschillende types en mogelijkheden zijn auto alarmen onderverdeeld in klassen. Deze beveiligingsklassen 1 tot en met 5 van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging(SCM) zijn de geldende en geaccepteerde norm voor autofabrikanten en verzekeraars. We zullen zo even in het kort uitleggen hoe dat werkt en hoe je precies kan weten wat je koopt. 

Voor autoalarmen die voldoen aan de officiële klassering van de SCM krijg je een certificaat. Hiermee kun je zodra dat nodig is, voor bijvoorbeeld jouw verzekering aantonen dat je aan jouw verplichtingen hebt voldaan. Bovendien stijgt de waarde van een auto door de aanwezigheid van een goed alarm en krijg je bij veel verzekeraars een korting op de premies. Maar ook alarmen zonder classificaties kunnen behoorlijk accuraat zijn!

Klassen auto alarmen

Een alarm met een startonderbreker valt onder klasse 1. Zodra je de sleutel uit het contact haalt of de afstandbediening weghaalt, schakelt dit alarm zichzelf in. Dat de meeste auto’s al vanaf de fabriek zijn uitgerust van een startonderbreker is dus alleen maar goed.

Klasse 2 heeft zowel een startonderbreker als een inbraakdetectie. Zodra iemand probeert in te breken slaat het alarm aan en beginnen de autolichten te knipperen.

Klasse 3 begint al behoorlijk uitgebreid te worden. Dit auto alarm heeft namelijk ook een hellingdetectie. Als dieven proberen de auto op te krikken om bijvoorbeeld jouw mooie sier-velgen te stelen of om jouw auto op een autoambulance te plaatsen gaat het alarm af.

Klasse 4 heeft alle voorgaande opties plus een voertuigvolgsysteem, ook wel geolokalisatie, genoemd. Nadat het alarm in werking treedt, door bijvoorbeeld diefstal, dan wordt het voertuigvolgsysteem door de eigenaar op afstand ingeschakeld. Via de meldkamer is de locatie van auto’s met een klasse 4 alarm na te trekken. De hoogste klasse van de SCM is een autoalarm van klasse 5. Dit alarm heeft natuurlijk alle functies van de andere klassen. Een klasse 5 alarm schakelt bij diefstal of inbraak zichzelf volledig automatisch in, inclusief de geolokalisatie, ofwel GPS met satellietverbinding. Je hebt er zelf dus geen omkijken meer naar en er gaat geen kostbare tijd verloren. Vooral voor dure en luxueuze auto’s wordt een klasse 5 autoalarm vaak door de verzekering verplicht gesteld.

Auto beveiliging begint bij jezelf

Nog eventjes wat extra tips over inbraakpreventie en auto alarmen. Na de aanschaf van jouw nieuwe autoalarm loop je natuurlijk veel minder risico op autodiefstal en inbraak. Maar laat je de dieven dan ook weten dat je de auto hebt voorzien van een alarm? Dit doe je door het plakken van een universele SCM beveiligingssticker op je ruit. Zo’n simpele sticker werkt ontmoedigend op autokrakers. Wist je trouwens dat 90 % van alle gestolen auto’s door de politie wordt teruggevonden met behulp van geolokalisatie? Dit wist je waarschijnlijk wel, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het niet in de auto laten van kostbaarheden en tassen, is heel verstandig.

Geef auto inbrekers geen kans

Niets is vervelender dan na een leuk avondje stappen jouw auto terugvinden met een gebroken autoruit en een verdwenen cd speler. Zwaar frustrerend, want waar jij keihard voor hebt gewerkt, daar loopt een auto inbreker gewoon mee weg. Vooral diegenen die dit al eens hebben meegemaakt weten waarover ik het heb en het kan ook iedereen overkomen. De laatste tijd zijn diefstallen en inbraken uit auto’s volgens een woordvoerder van de politie weer aan de orde van de dag. Wat je zelf kunt doen om diefstallen te voorkomen en schade te beperken? Ook daarover geven we tips en nuttige informatie. We beginnen gelijk, want voorkomen is beter dan genezen!