Draadloos alarmsysteem

draadloos alarm

De voordelen van een draadloos alarmsysteem hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Niet alleen loopt de installatie een stuk vlotter, kun je gemakkelijker componenten aan het systeem toevoegen of vervangen, het is ook nog eens een budgetvriendelijkere oplossing. Bovendien kun je met de meeste draadloze modellen ook gemakkelijk op afstand je woning in het oog houden. Veel camera's, sensoren,... kun je via een app vanop afstand bedienen.

Type draadloos alarm

Wanneer je gekozen hebt om een draadloos alarmsysteem aan te schaffen moet je nog beslissen of je gaat voor een doe-het-zelf systeem dat je zelf moet installeren en onderhouden of voor een professionele installateur. Het voordeel aan een professionele installateur is dat er vaak vooraf een inspectie wordt gedaan van het huis om de kritieke plaatsen te bepalen waarop er een ‘beveiligingsplan’ wordt opgesteld. Daarnaast hoef je je niets aan te trekken van de installatie en ben je altijd zeker van een goede service. Ongeacht je met een meldkamer (en dus een abonnement) werkt of niet, de goede service hoort bij een professionele installateur. Offertes vergelijken kan je hiervoor doen via onze offerte vergelijker.

Prijs draadloos alarm

De prijs is uiteraard ook een belangrijke factor bij de aankoop van een beveiligingssysteem. Zo heb je al heel goedkope draadloze alarmen die een basis aan beveiliging bieden. Toch raden we aan om ook eens te kijken naar systemen die iets meer mogelijkheden hebben. Meer componenten om op aan te sluiten, een betrouwbaar merk met goede service na verkoop, gebruiksvriendelijk basisstation, verbinding via smartphone… Lees dus zeker ook ons beste alarmsysteem artikel eens na.

Voordelen

Een draadloze versie heeft heel wat voordelen in vergelijking met een bedraad model. Uiteraard is de installatie vaak een stuk gemakkelijker omdat er geen gaten in de muren moet worden geboord en lelijke kabels niet netjes moeten worden weggewerkt. Daarnaast kan je gemakkelijk een extra component toevoegen waardoor je een legio aan mogelijkheden hebt om van je huis een goed beveiligd fort te maken. En dat is uiteindelijk de bedoeling van een draadloos beveiligingssysteem.

Reviews


Rookmelders redden levens. Maar waar moet je dan die rookmelders plaatsen? In dit artikel geven

Waar rookmelder plaatsen

Soms gaat een rookmelder zomaar af zonder reden. Geen vuur of rook in huis en

Rookmelder vals alarm

Vertrek je binnenkort (met de auto) op reis? Dan doe je er goed aan om

Heb je hier aan gedacht voordat je op vakantie gaat?

Wanneer de beveiliging van je huis niet voldoende was om een inbreker buiten te houden

Kans op recuperatie gestolen voorwerpen verhogen

Ook VTM Nieuws had het over de inbraakgolf tijdens de feestdagen. Vooral oudejaarsnacht blijkt een

Nieuwjaarsnacht blijft populair bij dieven

Vaak denken mensen dat ze toevallig het slachtoffer worden van een inbraak. Vaak is het

Waarop letten inbrekers bij de voorbereiding van een inbraak?