Prijzen van alarmsystemen

De prijzen van alarmsystemen kunnen erg uit elkaar lopen. Je hebt al goedkope systemen vanaf enkele tientjes maar uitgebreide, professionele systemen kunnen oplopen tot meer dan €1000. Om die reden is het dan ook interessant om de prijzen van alarminstallaties goed te vergelijken en (online) onderzoek te doen. Op deze pagina vind je richtprijzen alsook een offerte formulier waarmee je op een snelle manier verschillende offertes kunt opvragen bij alarmsysteem installateurs uit je buurt. Dit allemaal steeds volledig gratis en vrijblijvend.

Hoeveel kost een alarmsysteem?

Er wordt ons veel gevraagd hoeveel een alarminstallatie nu precies kost. En helaas moeten we zeggen dat de prijzen van alarmsysteem voor elke situatie anders zijn. Veel hangt af van hoe groot de te beveiligen oppervlakte is, hoeveel plaatsen er moeten gecontroleerd worden, of er reeds bekabeling aanwezig is etc.. Wel kunnen we per type alarmsysteem gemiddelde kostprijzen meegeven.

Kostprijs van een draadloos alarmsysteem

draadloos alarm

De prijzen voor draadloze alarmsystemen zijn uiteraard afhankelijk van de soort installatie. Doe je beroep op een professionele alarminstallateur, dan betaal je een stuk meer. Echter, vaak zijn de producten van installateurs van betere kwaliteit dan de doorsnee doe-het-zelf pakketten. Bij een professionele installateur moet je rekening houden met volgende prijzen;

  • Basis draadloos alarmsysteem (zonder extra componenten): Gemiddeld tussen € 175 en € 375
  • Draadloos alarmsysteem met componenten: Gemiddeld tussen € 410 en € 810

 Voor doe-het-zelf pakketten van draadloze alarmsystemen moet je rekenen op € 100 en kunnen de prijzen oplopen tot € 1000. Extra componenten zoals bewegingsmelders e.d. kosten tussen € 60 en € 250.

Kostprijs van een bekabeld alarm

Een bekabeld alarmsysteem is vaak wat duurder op vlak van installatie maar goedkoper in onderhoud. Is er bij de bouw van de woning rekening gehouden met kabels in de wanden voor het alarmsysteem, dan zal de installatiekost heel wat voordeliger uitkomen. Om je een idee te geven van de prijzen van professionele installateurs geven we je hier graag richtprijzen mee:

  • Basis bekabeld alarmsysteem (zonder extra componenten): Gemiddeld tussen € 160 en € 260
  • Uitgebreid bekabeld alarmsysteem met componenten: Gemiddeld tussen € 360 en € 610

 Let wel op! Dit zijn prijzen indien de bekabeling reeds voor handen is. Wanneer dit niet het geval is, ben je waarschijnlijk beter af met een draadloos alarmsysteem.
Doe-het-zelf pakketten voor bekabelde alarmsystemen raden we niet aan. Dit laat je beter over aan een professionele alarmsysteem installateur uit je buurt.

Prijs doe-het-zelf alarmsysteem

Kies je voor een doe-het-zelf alarmsysteem dan kies je best voor een draadloos model. Deze installaties zijn relatief gemakkelijk in te stellen en hoeven niet altijd onder te doen voor professioneel geïnstalleerde modellen op vlak van betrouwbaarheid en kwaliteit. In de klasse doe-het-zelf vind je goedkope alarmsystemen vanaf €100 tot uitgebreidere modellen met veel componenten die kunnen oplopen tot €1.000 of meer. Ben je bereid om zelf in te staan voor de installatie en wil je een alarmsysteem zonder abonnement? Dan is een doe-het-zelf systeem de beste keuze voor jou.

eTiger S4 review

Beste Keuze Doe-Het-Zelf alarmsysteem

Etiger S3B-SV

Fiscale voordelen

fiscale voordelen alarmsystemen

Belangrijk vooraleer je overgaat tot de aankoop van een alarmsysteem is om je in te lichten over de fiscale voordelen. Deze fiscale voordelen zul je enkel ontvangen wanneer je samenwerkt met een professionele installateur dat hiervoor erkend is. Vergeet dit dus niet voor de installatie na te vragen aan je installateur zodat je op tijd je fiscale voordelen kan aanvragen.

Gemeentepremie

Sommige gemeentes voorzien een subsidie voor de plaatsing van een alarmsysteem. Deze premie kan oplopen tot maximaal € 250. Om te weten te komen of jij hiervoor in aanmerking komt, kan je een kijkje nemen op www.premiezoeker.be. Daar zul je tevens kunnen bekijken tot hoeveel premie je kan krijgen.

Verlaagd BTW-tarief

Bij aanschaf van een alarmsysteem van woningen die ouder zijn dan 10 jaar kun je nog steeds beroep doen op een verlaagd BTW-tarief. In plaats van de gebruikelijke 21% betaal je dan slechts 6% BTW. Hier kan enkel gebruik van gemaakt worden bij privéwoningen.

Belastingvoordeel Brussel

Laat je een woning door een aannemer beveiligen in 2016, dan kan je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nog steeds een fiscaal voordeel krijgen. Je krijgt hierbij een belastingvermindering van 30% met een maximum van € 730. Je kan hiervan gebruik maken zowel als eigenaar als huurder, erfpachter of als vruchtgebruiker. Voor meer informatie hieromtrent kan je hier terecht.

 

Opgelet! Om voordeel te halen uit bovenstaande fiscale voordelen moet je werken met erkende installateurs. Via onderstaand formulier kan je offertes van erkende installateurs vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvend offertes op door het formulier in te vullen.