Beste alarmsystemen voor 2020

1

eTiger S3b-SV

eTiger S3B 

Niet voor niets is de eTiger S3B verkozen tot beste alarmsysteem van 2020 door Beveiliging Vergeleken. Dit systeem heeft alles wat je nodig kan hebben.

2

Blaupunkt Q3200 product shot

Blaupunkt Q3200

Een uitstekende keuze is de Blaupunkt Q3200. Helaas hangt aan dit model een stevig prijskaartje vast. Is budget echter geen probleem? Dan is dit ongetwijfeld je beste keuze.

3

Blaupunkt SA 2700

Blaupunkt SA 2700

Wij zijn fan van de Blaupunkt SA 2700! Een plaatsje lager geëindigd dan zijn broertje, de Q3200 maar daarom niet minderwaardig. Bovendien is dit een goedkoper alternatief.

4

eTiger S4 review

eTiger S4

De eTiger S4 is een zeer degelijk systeem. Hoewel het oudere broertje, de S3B-SV het volgens ons op vlak van prijs/kwaliteit net iets beter doet is dit zeker geen slechte koop.

5

Eminent EM8610

Eminent EM8610

Deze alarminstallatie is een uiterst basis startpakket. Het instellen van het alarmsysteem via een mobiele telefoon gaat zeer vlot. Zowel via SMS als via de beschikbare app.

Het beste alarmsysteem laten installeren door professionals? Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes van installateurs en bespaar tot 40%

In een vorig blogbericht hadden we het al over het beste alarmsysteem van 2016 en 2017. Hier willen we voor het jaar 2020 dan ook een vervolg van maken.
In dit artikel zullen we dan ook de 3 beste doe-het-zelf alarmsystemen oplijsten. Vergeet echter niet dat je ook steeds beroep kan doen op professionele alarminstallateurs. Dit is ten zeerste aangeraden in het geval je écht geen handige Harry bent of je voor de installatie liever beroep doet op een professionele vakman.

Dit bericht zal regelmatig een update krijgen, afhankelijk van nieuwe producten die uitkomen in 2020.

Bij deze oplijsting hebben we rekening gehouden met verschillende factoren zoals: installatiegemak, gebruiksgemak, bediening, uitbreidingsmogelijkheden, betrouwbaarheid en prijs.


Als de Eminent EM8610 in het starterspakket ook voorzien was van een IP-camera dan had dit alarmsysteem hoger dan op een 5e plaats geëindigd. Net als de andere alarmsystemen in dit lijstje, is de Eminent EM8610 eenvoudig te installeren. Echter, daarbovenop zijn alle componenten van het merk Chuango ook compatibel met dit basisstation, is er een ingbeouwde microfoon waardoor je op afstand kunt horen wat er gebeurt in je huis, heb je geen internet nodig dankzij de SIM-kaart én is de bewegingsmelder huisdiervriendelijk.

Eminent EM8610

De eTiger S4 mag in 2020 dan wel niet meer op de eerste plaats blijven staan, dankzij het installatiegemak, de meegeleverde IP-camera, vele mogelijkheden om waarschuwingen te ontvangen en het strakke design krijgt deze nog steeds een bronzen medaille.Op de 3e plaats staat dit jaar staat nog steeds een alarmsysteem van eTiger. De eTiger S4 blijf een schot in de roos en een goed starterspakket. Hierover hebben we reeds in 2016 een review geschreven. En de eTiger S4 stond in 2016 op de eerste plaats in onze ranglijst beste alarmysteem van 2016.

eTiger S4 review

De Blaupunkt SA 2700 staat met een reden op de tweede plaats. Dit alarmsysteem is eenvoudig te installeren, heeft voldoende uitbreidingsmogelijkheden, een bereik van 300 meter zonder obstakels en een uitmuntende bediening en notificatie via de iOs en/of Android app. Bovendien zal je de batterijen van de componenten niet snel moeten vervangen gezien de relatief lange batterijduur. De Blaupunkt SA 2700 is een alarm dat werkt op de gereserveerde, beveiligde frequentie voor beveiligingssystemen (868 MHz).

Blaupunkt SA 2700

De Blaupunkt Q3200 blinkt uit op heel wat vlakken maar het is vooral de betrouwbaarheid van het systeem dat ons over de streep wist te trekken om dit een tweede plaats te geven. Goedkoop is het alarmsysteem helaas niet. Maar een bezoek van een inbreker kan helaas heel wat duurder uitkomen. De mogelijkheid om het alarmsysteem uit te breiden met magneetcontacten, IP-camera’s, bewegingsmelders,… maakt dit systeem compleet. We raden dan ook aan om alle componenten onmiddellijk te kopen, zo hoef je de installatie maar één keer te doorlopen en ben je onmiddellijk gesetteld. 

Blaupunkt Q3200 product shot

De reeds meegeleverde componenten zijn overigens van uitstekende kwaliteit en zijn voorzien van zeer nuttige features. Zo is er een camera in de bewegingsmelder ingebouwd dat foto’s neemt en onmiddellijk doorstuurt bij alarm.Over de eerste plaats hebben we niet lang moeten twijfelen. Die is weggelegd voor de Blaupunkt Q3200. Wil je het beste alarmsysteem voor je huis? Dan is deze keuze jouw beste keuze.

Het beste van de Blaupunkt Q3200 is dan waarschijnlijk nog de vele mogelijkheden op vlak van domotica. Het alarmsysteem kan gekoppeld worden met bijvoorbeeld een lampenplan zodat je echt controle krijgt over het energiegebruik in je huis maar ook met rookmelders,…


De eTiger S3b staat dit jaar op de 1e plaats in deze lijst. Een keurig basis starterspakket met uitbreidingsmogelijkheden. Vooral de mogelijkheid om waarschuwingen te krijgen via sms, telefonische oproep, sirene én via smartphone app (Android of iOS) waarna je eenvoudig de beelden van de meegeleverde IP-camera live kan bekijken kan erg nuttig blijken. Het basispakket is bovendien zeer betaalbaar geworden. Wel raden we je aan om onmiddellijk extra componenten aan te schaffen zodat je huis volledig beveiligd is.

eTiger S3b-SV

Op zoek naar reviews van andere alarmsystemen? Bekijk dan zeker onze pagina alarmsystemen reviews.

Kies je liever niet voor een installatie dat je zelf dient te installeren? Dan kan je bij een professionele installateur terecht zoals Verisure (België).

Bereken zelf je prijs hun prijsberekeningstool (zonder verdere verplichtingen).

Wil je offertes vergelijken van verschillende installateurs dan kan je dat doen via onze offerte vergelijker.

Alarmsysteem laten installeren door professionals? Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes van installateurs en bespaar tot 40%


*** De rangschikking van de lijst het beste alarmsysteem van 2020 wordt op regelmatige basis bijgewerkt. Dit gebeurt door prijsverschuivingen, updates in de applicaties van de alarmsystemen, service van de fabrikant en andere factoren.