Draadloos alarmsysteem: de voordelen

Een nieuw alarmsysteem kiezen is niet altijd een even makkelijke keuze. De vele verschillende merken, verschillende types alarmsystemen, gebruikte technologieën … zorgen er waarschijnlijk voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een eerste belangrijke keuze die je dient te maken is kiezen voor een bekabeld of draadloos alarmsysteem. Voor een bestaande woning is een draadloos alarmsysteem vaak de beste keuze. In dit artikel geven we je alvast graag enkele voordelen van draadloze alarmsystemen mee.

 

1. Een draadloos alarmsysteem is snel geïnstalleerd

Voor een draadloos alarmsysteem moeten er uiteraard geen kabels geplaatst worden. Dit zorgt er voor dat de installatie ook een stuk sneller kan verlopen. Je kan er voor kiezen om de installatie zelf te doen met een doe-het-zelf pakket of een draadloos alarmsysteem te laten installeren door een professionele installateur uit jouw buurt.

 

2. Goedkoper

Een draadloze alarminstallatie is goedkoper. Doordat er geen kabels moeten gekocht worden en deze ook niet moeten geplaatst worden, is de installatie heel wat goedkoper.

 

3. Snelle plaatsing van sensoren

Wanneer je zelf een alarmsysteem wenst te installeren zal de plaatsing van de sensoren een stuk sneller gaan bij een draadloos systeem. Doordat er geen kabels moeten gelegd worden naar de centrale, is het uiteraard stukken gemakkelijker om de sensoren te plaatsen.

4. Draadloze alarminstallaties zijn gemakkelijker uit te breiden

Over het algemeen zijn draadloze alarmsystemen gemakkelijker uit te breiden. Er moeten namelijk geen extra kabels gelegd worden. De meeste draadloze systemen zijn voorzien op uitbreidingsmogelijkheden. Het is slechts een kwestie van de extra sensor op het netwerk aan te sluiten en je bent klaar.

 

5. Gemakkelijk te verplaatsen

Sensoren en centrales zijn gemakkelijker te verplaatsen bij draadloze alarmsystemen dan bedrade. Dit geldt dus ook voor een verhuis. Alle sensoren van de muur/deur/… halen, de centrale ontkoppelen en je kunt alle onderdelen in de nieuwe woning opnieuw installeren.

 

6. Jammen is bij de meeste systemen niet mogelijk

Vaak denken mensen dat een draadloos systeem gemakkelijker te saboteren is. Door een bepaalde frequentie uit te sturen zou het draadloze signaal verstoord worden en kunnen inbrekers hun slag slaan. Echter, bij quasi alle nieuwe systemen is er een sabotage-alarm geïnstalleerd. Dit houdt in dat het alarm ook afgaat wanneer het systeem gesaboteerd wordt.

 

Overtuigd van een draadloos alarmsysteem?

Neem dan een kijkje bij onze reviews van alarmsystemen of neem contact op met installateurs in jouw buurt.

We horen graag wat je denkt

Leave a reply

Compare items
  • Total (0)
Compare