Alarmsystemen

In de wereld van vandaag is een alarmsysteem een zo goed als noodzakelijke tool in de strijd tegen inbraak. Het kan echter makkelijk zijn om door het bos de bomen niet meer te zien. Een alarmsysteem, vaker gekend als inbraakalarm, is een apparaat dat werkt op elektriciteit en een alarm laat horen bij gevaarlijke gebeurtenissen, zoals een brand, diefstal of inbraak. Vaak wordt het systeem geactiveerd met behulp van een cijfercode, maar soms ook met een badge, vingerafdruk- of oogherkenning. De meeste alarmsystemen werken met sensoren; wanneer een deur of raam waarop een sensor geïnstalleerd is, verandert van positie (bijvoorbeeld wanneer het wordt geopend), kan het alarm afgaan.

Type alarmsystemen

Er bestaan heel wat verschillende soorten alarminstallaties. Welke het beste geschikt is voor jou is afhankelijk van jouw situatie. Voor een huis dat gebouwd wordt is een ander type aangeraden dan voor een huurwoning. De 3 verschillende type alarmsystemen zijn:

Draadloos

draadloos alarm

 

Een draadloze installatie wordt momenteel het meest aangeraden. Het gemak is van dit type is dat er niet bijster veel kabels nodig zijn om het alarm te installeren. Bovendien kunnen er gemakkelijk componenten aan de installatie toegevoegd worden. Een nadeel van een draadloos alarm is dat de draadloze signalen vaak niet door dikke muren gaan waardoor je signaalversterkers moet installeren.

Bekabeld

Een bekabeld alarmsysteem is vaak iets duurder maar ook een stuk betrouwbaarder. De meeste bekabelde systemen hebben nu ook een anti-sabotage systeem ingebouwd waardoor inbrekers niet gewoon een draadje kunnen doorsnijden zonder het alarm af te doen gaan. De installatie gaat dan wel een stuk moeilijker. Door die moeilijkere installatie wordt een bekabeld alarmsysteem vaak gebruikt bij nieuwbouwwoningen waarbij de kabels in de muren kunnen verwerkt worden.

Hybride

Een hybride alarm is een combinatie van draadloos en bekabeld. Sommige componenten worden hierbij via een kabel aangesloten op het basisstation terwijl andere componenten draadloos aangesloten worden. De installatie van deze systemen is vaak ingewikkeld. Je kiest dus beter voor een draadloos of bekabeld alarmsysteem.

Lees meer over: De verschillende types alarmsystemen

back to menu ↑

Installatie

Elk alarmsysteem dient geïnstalleerd te worden. Hiervoor kan je kiezen om het systeem zelf te installeren of de installatie te laten doen door een professionele alarmsysteem installateur. Het spreekt voor zich dat de installatie zelf doen een stuk voordeliger uitkomt. Wil je echter een goede service en zeker zijn van service na verkoop, dan kan het de moeite lonen om iets meer te betalen voor een professionele installateur.

 

Doe-Het-Zelf alarm zonder abonnement

etiger S3b-sDoe-het-zelf alarmsystemen kan je in heel wat doe-het-zelf zaken vinden. Hierbij is het van groot belang om je vooraf goed te informeren zodat je zeker een alarm koopt dat voldoet aan je eisen. Denk na over hoeveel plaatsen in je huis je wenst beveiligen en hoeveel componenten je dus nodig hebt. Zoek op basis van die informatie een systeem dat aan die eisen kan voldoen. Denk ook na over de manier waarop je een notificatie wilt krijgen wanneer er alarm geslaan wordt. Wil je gebeld worden, een sms krijgen, een melding op je smartphone, wil je camera’s draadloos kunnen bekijken op je smartphone of kunnen meeluisteren in huis? Om het beste systeem te vinden voor jouw situatie bekijk je dus best één van onze product reviews zodat je zeker het juiste systeem kiest.

 

Ga naar: Reviews

Professionele installateurs

De gemakkelijkere, maar duurdere optie is om een professionele alarmsysteem installateur onder de arm te nemen. En hoewel een professionele installateur over het algemeen een dure optie is, kan je nog versteld staan van de prijzen van sommige installateurs. Bij bijvoorbeeld Verisure kan je gratis via hun gratis prijsberekeningstool online berekenen hoeveel een installatie bij hen zou kosten. Het proberen waard dus! (PS: momenteel krijg je bij Verisure 50% korting op de eerste 2 maanden) Ook Somfy is een gekend merk van verdeler van alarmsystemen. Wil je onmiddellijk offertes van verschillende installateurs vergelijken, dan kan je dat doen via onze offerte-vergelijker.

 

Ga naar: Offertes van alarmsysteem installateurs vergelijken

back to menu ↑

Prijzen

Aan elk alarmsysteem hangt een prijskaartje vast. Voor beperkte doe-het-zelf alarmsystemen betaal je uiteraard wat minder dan voor een professioneel alarmsysteem.

Goedkoop

Smanos S105Er bestaan heel wat goedkope alarmsystemen. Uiteraard kan je niet verwachten dat deze dezelfde kwaliteit of functies hebben als dure alarmsystemen maar als je geen gigantisch groot huis moet beveiligen, dan kan één van deze systemen een goede keuze zijn. Zo heb je van Chango al heel betaalbare oplossingen om je huis te beveiligen. Bij goedkope versies zul je veelal zelf moeten instaan voor de installatie. Installateurs zullen niet snel deze systemen gebruiken aangezien er hier over het algemeen minder marge op te verdienen is. Bovendien zijn de meeste producten in deze prijsklasse gebaseerd op een WiFi verbinding en dus zonder abonnement met maandelijkse kosten. Ook hierdoor verdienen professionele installateurs op deze producten.

 

Ga naar: Goedkope alarmsystemen

 

Duur

Naast goedkope alarmsystemen zijn er ook dure alarmsystemen die meestal voorzien zijn van meer functies, anti-sabotage systeem, … Vaak zijn deze systemen ook geschikt om grotere woningen te beveiligen en veel componenten op aan te sluiten. Voor dure, kwalitatieve alarmsystemen kan je terecht bij kwalitatie doe-het-zelf zaken of bij professionele alarmsysteem installateurs. Deze professionele installateurs kunnen vaak alarmsystemen aankopen en installeren die niet in de handel te verkrijgen zijn voor particulieren.

 

Lees meer over: Prijzen

back to menu ↑

Professionele installateurs

banner offertes vergelijkenBen je op zoek naar een professionele alarminstallateur. Dan is het een kwestie van goed offertes te vergelijken en na te gaan of de installateur ook de nodige certificaten heeft om je huis te beveiligen. Vaak zijn de systemen van installateurs verbonden met een abonnement. Wil je liever een alarmsysteem zonder abonnement, dan ga je beter voor een doe-het-zelf model. Toch liever de service, zekerheid en kwaliteit van een professionele installateur? Vergelijk dan offertes van verschillende alarmsysteem installateurs. Dat kan via ons formulier voor offerte aanvraag. Uiteraard blijft dit allemaal gratis en vrijblijvend.

 

Ga naar: Offertes van alarmsysteem installateurs vergelijken

 

back to menu ↑

Uitbreidingen

Je beveiligingssysteem bestaat veelal uit een basissysteem aangevuld met uitbreidingen. Hoewel er uitgebreide pakketten te koop zijn, is het vaak voordeliger om te starten met een basissysteem. Aan de hand van je benodigdheden kan je aparte componenten bij je aankoop toevoegen. Zo kan je er voor kiezen om één of meerdere camera’s, rookmelders, raamsensoren, deursensoren, bewegingsmelders… aan je installatie toe te voegen en een systeem op maat te maken.

Het basis systeem bestaat meestal uit volgende zaken:
– Basisstation met bedieningspaneel
– Deur- en raamsensoren
– Sirene

Dit basis systeem kan je uitbreiden met:
– Rookmelder
– Bewegingsmelder (al dan niet diervriendelijk)
– Extra raammagneten
– …

 

back to menu ↑

Merken

Er bestaan heel wat merken die beveiligingssystemen produceren. De ene al gekender dan de andere. Het meest gekende merk is waarschijnlijk Blaupunkt en eTiger. Maar er zijn nog heel wat andere merken die het overwegen waard zijn. Zo werken professionele vakmannen vaak met systemen van Jablotron. Op onze pagina met reviews vind je enkele merken terug die je misschien nog niet overwogen had. We kunnen niet genoeg benadrukken dat het belangrijk is voldoende informatie op te zoeken voor aankoop zodat je niet alleen voor het juiste merk kiest maar ook voor het juiste model. De meest gekende merken zijn:

  • eTiger
  • Blaupunkt
  • Chaungo
  • Jablotron
  • Somfy
  • Eminent
  • Smanos

back to menu ↑

Beste alarmsysteem

beste alarmsysteem 2018Weet je niet wat het beste model is voor jou? Wij hebben heel wat systemen bekeken (over enkele daarvan is hier op Beveiliging Vergeleken al een review verschenen) en vergeleken. Op basis van die vergelijkingen hebben we een lijst gemaakt met de beste alarmsystemen. Let wel, om de vergelijking wat te doen opgaan hebben we enkel doe-het-zelf alarmsystemen opgenomen in deze vergelijking. Lees zeker de reviews van de alarmsystemen in deze lijst want jouw ideale alarmsysteem staat daar misschien wel tussen.

 

Ga naar: Beste installaties volgens redactie

 

back to menu ↑

Abonnement / Meldkamer

Beveiligingssystemen zijn er met verschillende opties. Aan jou om er de optie uit te kiezen waar je het meest comfortabel bij voelt. Zo kan je kiezen voor een alarmsysteem zonder abonnement en dus geen aansluiting op een meldkamer. Op die manier heb je geen jaarlijks of maandelijks terugkerende kosten die na verloop van tijd behoorlijk oplopen. Beslis je om geen verbinding met een meldkamer te kiezen heb je wel het nadeel dat je zelf instaat voor de controle. Vaak is het zo dat wanneer het alarm afgaat, de mensen in de meldkamer hier een melding van krijgen. Daarop gaan ze de eigenaars contacteren om te vragen of het alarm een ongeluk was. Is dat niet het geval zal er beslist worden om de politiediensten te verwittigen.

Zonder meldkamer zul je dus zelf erg zeker moeten zijn dat het alarm geen ongeluk was én dien je constant bereikbaar te zijn. Enkel dan kan je tijdig ingrijpen en de politiediensten op tijd verwittigen wanneer er in je woning ingebroken wordt.

 

Er zijn tegenwoordig heel wat soorten alarmsystemen. Een huisalarm is natuurlijk verkrijgbaar in verschillende modellen, van simpele basisalarmen tot ingewikkelde systemen. De basispakketten zijn meestal draadloos, wat ideaal is wanneer u geen kabels wil laten leggen. Ze zijn relatief goedkoop en verkrijgbaar in de meeste doe-het-zelfzaken, maar daar staat wel tegenover dat ze inbrekers minder afschrikken en vaak ook makkelijker uit te schakelen zijn. Meer gecompliceerde systemen zijn dan wel vaker op maat gemaakt, krachtiger en hebben meer uitbreidmogelijkheden (buitensirene, afstandsbediening, SMS-functie, …), maar ze kosten ook wat meer. Hier helpen we u met de keuze tussen alle soorten alarmen. Op deze website vindt u onder meer informatie over draadloze alarmsystemen, bekabelde alarmsystemen, professionele alarminstallateurs en doe-het-zelfpakketten. Bij uw keuze tussen de verschillende opties is het van primordiaal belang de voor- en nadelen goed af te wegen. Een alarminstallatie die niet is afgestemd op uw woning is immers weggegooid geld. Daarom hebben wij alle mogelijkheden met elkaar vergeleken en objectief beoordeeld. Een alarminstallatie kan natuurlijk helpen, maar u kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. U kunt bijvoorbeeld ook een rookmelder – die u signaleert wanneer er rookdeeltjes in de lucht aanwezig zijn, wat kan wijzen op een (beginnende) brand – of een vorm van camerabeveiliging overwegen. Indien u nog met vragen zit of zelf een leverancier van alarmsystemen bent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

 

Hieronder een filmpje met tips voor inbraakpreventie.

 

Compare items
  • Total (0)
Compare